Zoeken

KWS tekent zesjarig contract voor onderhoud wegen Hoeksche Waard en IJsselmonde

KWS tekent een raamovereenkomst met waterschap Hollandse Delta voor het onderhoud van de wegen in de regio’s Hoeksche Waard en IJsselmonde. De looptijd van de opdracht kan oplopen tot zes jaar.

Ondertekening KWS en Waterschap Hollandse Delta

Delta Flow Track Pro: Compleet overzicht in asfaltonderhoud
De deelopdrachten uit het onderhoudsproject worden uitgevoerd volgens een 14-delig stappenplan. Om dit proces te stroomlijnen heeft KWS, in samenwerking met het VolkerWessels digitalisatieprogramma NEXT, een op maat gemaakt systeem ontwikkeld, genaamd Delta Flow Track Pro. Dit systeem maakt de 14 stappen van het proces inzichtelijk en integreert met alle bestaande systemen zoals GIS, SharePoint Online, ACC Cloud - voorheen AutoCAD - en Asset Check. Daarnaast is het systeem gekoppeld aan de interne omgeving van het waterschap.

 

Met het Delta Flow Track Pro systeem kunnen we in real-time een overzichtelijk en transparant beeld geven van de voortgang. Zo werken we samen met waterschap efficiënter, doelgerichter en duurzamer aan de raamovereenkomst. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op de digitalisatie ambitie van KWS en VolkerWessels.

Ruud Adriaansens Bedrijfsleider KWS

Werkzaamheden
In de regio’s Hoeksche Waard en IJsselmonde is KWS verantwoordelijk voor het vervangen van asfaltverhardingen, wegmarkeringen en verkeersborden. Ook het herstel van bermen, vegen van wegen en reiniging van kolken vallen onder de opdracht. De eerste werkzaamheden binnen de raamovereenkomst starten in juni 2024.

Met deze overeenkomst borgt het waterschap de komende zes jaar het onderhoud van duurzame en veilige wegen buiten de bebouwde kom. We zijn blij met de flexibiliteit van de overeenkomst om het wegbeheer direct en goed op te kunnen vangen. We kijken uit naar een prettige en constructieve samenwerking.

Roland Vissers Directeur waterschap Hollandse Delta

De sterke samenwerking tussen KWS en het waterschap uit eerdere contracten is waardevol. Dat KWS wederom is uitgekozen om dit meerjarig onderhoud uit te voeren, is iets om trots op te zijn.

Ruud Adriaansens Bedrijfsleider KWS