Zoeken

KWS, Wavin en Total tekenen samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling PlasticRoad

VolkerWessels onderneming KWS, Wavin en Total kondigen een samenwerking aan om gezamenlijk het concept PlasticRoad te ontwikkelen; een uniek concept om plastic wegen te bouwen als duurzaam alternatief voor de traditionele asfaltwegen.

15832_totaal_shot.jpg

Het PlasticRoad concept, in 2015 geïntroduceerd door KWS, zet gerecycled plastic afval om in lichtgewicht elementen. Deze elementen hebben een holle constructie die gebruikt kan worden als waterberging en als ruimte voor de doorvoer van kabels en leidingen. De prefab elementen zijn makkelijk te transporteren, aan te leggen en te onderhouden. Omdat ze licht van gewicht zijn kunnen de elementen eenvoudig op een zandondergrond geplaatst worden. Het doel is een weg te creëren met een kleinere ecologische voetafdruk dan een traditionele weg. Op het moment dat de elementen het einde van hun levensduur bereiken, kunnen ze gerecycled worden. Dit draagt bij aan een circulaire economie en een schoner milieu.

Anne Koudstaal en Simon Jorritsma, de bedenkers van PlasticRoad: "Samen met Wavin en Total hebben we nu een enorme hoeveelheid aan kennis, ervaring en middelen waarmee we concrete stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van PlasticRoad. We verwachten eind 2017 een eerste prototype te  presenteren."

 

Directeur van KWS, Rolf Mars, voegt hieraan toe: “Wavin en Total geloven in het PlasticRoad concept, ik heb alle vertrouwen in een constructieve en succesvolle samenwerking.”

 

Jan Willem Viets, Directeur van Wavin Nederland, legt uit: "Deel uitmaken van de ontwikkeling van PlasticRoad past binnen de strategie van Wavin om innovatieve kunststofoplossingen voor de bouwsector te bieden. Dit is een geweldige kans om een nieuwe manier van wegenbouw te ontwikkelen samen met andere marktleiders in deze business."

 

Xavier Bontemps, Senior Vice President van Total Polymers Business Unit, verklaart:

"We zijn verheugd om te kunnen meewerken aan dit veelbelovende sleutelproject en om onze expertise in polymeeroplossingen en recyclingprocessen te delen. Deze samenwerking is in lijn met onze inzet voor het gebruik van duurzame en gerecycleerde materialen en voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen van de markten die we beleveren."

Over KWS

KWS, onderneming van VolkerWessels, is marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt in Nederland. KWS betreft een allround aannemer die zowel actief is met de aanleg van grote, gecompliceerde en multidisciplinaire (infrastructurele) projecten als met kleinschalige projecten voor lokale overheden en particulieren.

Over Wavin

Wavin is Europa's toonaangevende innovatieve leverancier van kunststof leidingsystemen voor de betrouwbare distributie van drinkwater en gas, management van afval- en regenwater en efficiënt verwarmen en koelen van gebouwen. Wavin is  een dochteronderneming van Mexichem, wereldwijd marktleider in kunststof leidingsystemen en de chemische en petrochemische industrie in Latijns-Amerika. Wavin's missie is om continu waarde te genereren voor haar werknemers, klanten, partners en aandeelhouders, en streeft ernaar om de voorkeursleverancier te zijn met een compleet, concurrerend, innovatief en duurzaam assortiment.

Over Total

Total is een wereldwijd geïntegreerde producent en leverancier van energie, een toonaangevend internationaal olie- en gasbedrijf en met SunPower ’s werelds op één na grootste zonne-energiebedrijf. De activiteiten van Total omvatten olie- en gasproductie, raffinage, petrochemie en marketing. Op het gebied van polymeren combineert Total de belangrijkste expertisegebieden in katalyse, processen en producten om hoge prestaties en duurzame oplossingen voor haar klanten te bieden. Total steunt initiatieven die haar carbon footprint verlagen met inbegrip van het gebruik en de ontwikkeling van hernieuwbare en gerecycleerde grondstoffen van biologische oorsprong, in lijn met haar inzet voor een betere energie.

Meer informatie

Bekijk de PlasticRoad video en afbeeldingen... www.plasticroad.eu

Voor meer informatie... www.plasticroad.eu