Zoeken

Minister Cora van Nieuwenhuizen en voorzitter Bouwend Nederland Maxime Verhagen bezoeken Markermeerdijken

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland op bezoek bij de Alliantie Markermeerdijken. Het werkbezoek aan de uitvoering van de dijkversterking vond plaats in het kader van de ‘doorbouwers’ campagne van Bouwend Nederland. Een campagne om aandacht te vragen voor het belang van veilig en verantwoord blijven doorbouwen in unieke tijd zoals deze. Voor Nederland en voor ons allemaal, met genoeg afstand, zorg en voor elkaar. 

20200706_MR_438450.jpg

Vanuit de Alliantie heeft projectdirecteur van de uitvoering, Arjen Los, de genodigden een toelichting gegeven over het werk aan de oeverdijk. Er was veel interesse in de publiek-private samenwerking binnen een Alliantie, in innovaties in het project en meekoppelkansen zoals het stadsstrand dat gemeente Hoorn op de oeverdijk gaat realiseren.

 

Arjen Los verwoordde het gisteren zo: “Het belangrijkste doel is dat we de mensen achter deze dijk blijven beschermen. Dat we dat moeten doen onder omstandigheden die het complex maken zoals hier, waar we een dijk bouwen op veen, dan kunnen wij niet alleen als Alliantie maar ook als Hollandse dijkenbouwers trots zijn. Wat ik geweldig vind, is dat we in deze tijd waar we te maken hebben met PFAS, stikstof en corona het voor elkaar krijgen om door te bouwen. Een Alliantie-vorm zoals we hier hebben, draagt daar gigantisch aan bij. En, ook belangrijk, met het doorbouwen voorkomen we ook onnodige maatschappelijke kosten door vertragingen.”

 

Maxima Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland voegde daar het volgende aan toe: “Infrabedrijven maken de Markermeerdijken weer veilig om 1,2 miljoen Noord-Hollanders te beschermen tegen overstromingen. Ik roep de minister en lagere overheden dan ook op om juist in tijden van corona en stikstof investeringen in infra op peil te houden en projecten naar voren te halen. De bouwsector is immers de locomotief die de hele Nederlandse economische trein weer kan laten rijden.”