Zoeken

Officiële oplevering Urban Sportzone in Amsterdam

Het groene park Urban Sportzone, met daarin de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland, werd vandaag officieel opgeleverd. KWS Infra Amsterdam-Utrecht, Gebr. Van Kessel en KWS-onderneming Holland Scherm verzorgden samen de realisatie van het park en het grondwerk en de fundering voor het skatepark.

Foto Sati2.jpg

Het was voor KWS een niet alledaags project. Om de raakvlakken tussen alle bouwende partijen te beheersen waren creativiteit en samenwerking van groot belang. Daarom werkten we met onder andere de opdrachtgever in een bouwteam samen.

Uitdagingen

De aanleg van het park was onder andere een uitdaging vanwege de ondergrondse restanten en het vervuilde slib onder de huidige leeflaag. Deze restanten waren afkomstig van de vroegere rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) die op het Zeeburgereiland was gevestigd.


Door de informatie van een bodemonderzoek, de ondergronds infrastructuur en het beoogde palenplan te verwerken in een 3D-model werd kwaliteits-en tijdverlies tijdens de realisatie voorkomen.

Veelzijdig park met Engelse allure

Het park is ontworpen in de Engelse landschapsstijl met natuurlijke kronkelpaadjes in wisselende groene omgevingen en is een veelzijdige plek waar natuurliefhebbers, kinderen, sporters en skaters kunnen samenkomen. De inzet en samenwerking van alle partijen heeft gezorgd voor een kwalitatief hoogwaardig skatepark in een veelzijdig park.