Zoeken

Provincie Limburg gunt meerjarig groot onderhoudscontract aan KWS Infra Eindhoven

Deze week ontving KWS Infra Eindhoven de definitieve gunning van de raamovereenkomst ‘Groot onderhoud verhardingen’ van de provincie Limburg. Vandaag start het project, met een looptijd tot 31 december 2022. Bij goed presteren wordt het vervolgens per jaar verlengd tot uiterlijk 31 december 2024. De afgelopen 8 jaar was KWS ook al verantwoordelijk voor het asfaltonderhoud in de provincie, waarvan de laatste 4 jaar als raamovereenkomst. Een mooie stabiele basis voor de toekomstige samenwerking.

_DSF9923_2.jpg

KWS neemt het werk aan op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. De inschrijving kreeg een beoordeling van vijf keer de maximale score op het plan van aanpak. In dat plan is onder andere een visie geschreven over de circulaire economie, hoe KWS de opdrachtgever hierin meeneemt en wat de gezamenlijk gestelde doelen worden. Samen met de provincie Limburg gaat KWS de komende jaren innovatieve en circulaire stappen zetten. Op weg naar 100% circulaire infrastructuur.

De werkzaamheden

De werkzaamheden houden met name onderhoud en rehabilitatie in. Dit betekent dat we onder meer aan de slag gaan met de vervanging van de tussenlaag en deklaag ofwel de vervanging van de gehele wegconstructie van provinciale wegen en fietspaden. Hierbij neemt KWS het ontwerp, het aanvragen van het verkeersbesluit tot en met de uitvoering op zich, waarbij de opdrachtgever wordt ontzorgd, maar wordt meegenomen in het gehele proces.

_DSF9923_2.jpg