Zoeken

Officiële overdracht eerste elektrische vrachtwagen in de bouw voor KWS

Vandaag heeft de officiële sleuteloverdracht van de eerste elektrische vrachtwagen in de bouw plaatsgevonden. De vrachtwagen is inmiddels goedgekeurd om de weg op te mogen en wordt per direct ingezet op projecten van KWS in en rondom Amsterdam. De elektrische vrachtwagen is een ontwikkeling van Vrijbloed Transport, Wierda en KWS. Met de ontwikkeling van de elektrische vrachtwagen zet KWS een mooie stap in het realiseren van haar duurzaamheidsmissie: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Elektrische vrachtwagen foto 1.jpg

De eerste elektrische vrachtwagen bestaat uit een losse trekker (de vrachtwagen) en een oplegger met elektrische kraan. Door de inzet van dit elektrisch materieel verlagen wij samen met onze transporteur Vrijbloed de CO₂- en fijnstofuitstoot tijdens onze projecten. Daarnaast vermindert de elektrische vrachtwagen de geluidsoverlast en heeft hij minder onderhoud nodig ten opzichte van een vrachtwagen met dieselmotor.

De vrachtwagen heeft zijn eerste proefkilometers al mogen maken op projecten voor opdrachtgevers als Schiphol en de gemeente Amsterdam voor het afvoeren, verplaatsen en aanvoeren van bulkgoederen en materialen zoals zand en stenen. Hieruit is gebleken dat de elektrische vrachtwagen met een opgeladen accu op zijn minst vijf uur kan kranen.

 

Deze proefperiode sluiten we vandaag officieel af met de sleuteloverdracht. Wij zijn als KWS maar wat trots op deze prachtige primeur.