Zoeken

Laatste bout aangedraaid van fietstunnel Snelfietsroute Loon op Zand

Voor de gemeente Loon op Zand realiseert KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent een onderdeel van de snelfietsroute F261, een snelle fietsverbinding tussen Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk. Gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant en wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand draaiden gisteren samen met een groep scholieren van groep 8 van basisschool de Blokkendoos symbolisch de laatste bouten aan van de fietstunnel die in de route komt.

IMG-20190123-WA0002.jpg

Voorrang

De snelfietsroute F261 wordt breder dan een standaardfietspad en krijgt rood asfalt, een duidelijke markering en zoveel mogelijk voorrang op het andere verkeer. De route van Station Tilburg tot bedrijventerrein Haven van Waalwijk is 18,6 kilometer lang.

Handmatig

De tunnel in de fietsroute bestaat uit drie delen en wordt op locatie opgebouwd. De delen zitten aan elkaar vast met 12.000 bouten. Om de geluidsoverlast te beperken, zijn deze bouten de afgelopen weken allemaal handmatig aangedraaid. Begin februari wordt de fietstunnel geplaatst.

Subsidie

In opdracht van de gemeente Loon op Zand realiseert KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent het gedeelte van de snelfietsroute binnen de grenzen van de gemeente Loon op Zand. De aanleg vindt plaats door de drie genoemde gemeenten en de Efteling, met subsidie van de provincie Noord-Brabant.