Zoeken

Project Koningin Julianabrug – Biltlaan in Katwijk officieel geopend

Het project Koningin Julianabrug – Biltlaan in Katwijk is officieel geopend. In dit project werd de Biltlaan opnieuw ingericht en is de Koningin Julianabrug duurzaam gerenoveerd. Het project werd afgelopen 9 juli officieel geopend door Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester van de gemeente Katwijk Cornelis Visser.

DJI_0551.jpg

De oplevering van de Koningin Julianabrug behoorde tot de laatste deelfase van het door KWS en Van Hattem en Blankevoort uitgevoerde project, waardoor de verkeersader Zeeweg (oost) – koningin Julianalaan – Biltlaan nu geheel is aangepakt en weer minstens 50 jaar mee kan.

Veiligere indeling op de Biltlaan

De indeling van de Biltlaan was niet langer geschikt voor het toenemende verkeer en ook het wegdek was nodig aan vervanging toe. Om de geluidsoverlast van het verkeer te verminderen, is er gebruik gemaakt van geluidsreducerend asfalt. Daarnaast heeft onze betonspecialist BKB Infra een nieuw dubbelzijdig betonnen fietspad van vier meter breed aangelegd. Op deze manier heeft KWS een veiligere wegindeling en betere bereikbaarheid van de regio gerealiseerd.

Duurzame vernieuwing Koningin Julianabrug

Na 57 jaar moest de Koning Julianabrug gerenoveerd worden. Samen met de VolkerWessels-collega’s van Van Hattem en Blankevoort is de brug vernieuwd. De brug is belangrijk voor de verbinding tussen Noord en Zuid Katwijk, waarbij ook rekening is gehouden met de natuur in de vorm van een drie meter brede ecostrook op de brug.

Bijzonder bouwteam

Bij dit project werd er nauw samengewerkt met Van Hattem en Blankevoort en de gemeente Katwijk in een bouwteam. Hierbij blijven opdrachtgever, opdrachtnemer en adviseurs het gehele project met elkaar in contact. Dit zorgt voor een efficiënt, transparant en innovatief proces, waarbij we beter in staat zijn om de risico’s te beheersen.