Zoeken

Provincie Noord-Holland gunt onderhoud N239 aan KWS

Vandaag ontving KWS Infra Amsterdam-Utrecht de officiële gunning voor het werk ’Trajectbenadering N239, gedeelte N242 – A7’ van de provincie Noord-Holland. Hiermee is KWS verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de N239 tussen de Nieuwe Niedorp en de A7.

AFB-0410145-01E_langereis_01.jpg

Binnen het project bouwen we onder andere het kruispunt bij Langereis en het kruispunt bij de Zuiderzeestraat om tot rotondes. Ook wordt de t-splitsing bij de Alkmaarseweg heringericht, zodat deze fietsvriendelijker wordt. Daarnaast leggen wij een nieuwe fietsbrug aan én voeren we onderhoud (betonreparaties) uit aan het kunstwerk naast de toekomstige fietsbrug over de Ringsloot. 

AFB-0410145-01E_langereis_01.jpg

Een strakke fasering

KWS is naast alle GWW-werkzaamheden verantwoordelijk voor het ontwerp van de rotondes van deze mooie opdracht. Een opdracht met een strakke fasering. Zo voeren wij het ombouwen van de twee kruispunten tot rotondes, het plaatsen van de fietsbrug én de betonreparaties aan het kunstwerk allemaal uit binnen twee weekenden! Met deze strakke fasering geven wij invulling aan de vraag van de opdrachtgever: minimale hinder voor de omgeving. De fasering was dan ook één van de onderdelen waar veel waardering voor is gegeven.  

 

Ook de aandacht die door KWS is besteed aan het kwantificeren van de omvang van de betonreparaties aan de brug en de visie van KWS op omgevingsmanagement en samenwerking scoorden goed en de uitwerking hiervan geeft de provincie Noord-Holland veel vertrouwen.