Zoeken

Renovatie Roseknoop: een succesvolle eerste periode vol ontwikkelingen

Het is alweer een halfjaar geleden sinds de renovatie van de Roseknoop in Rotterdam van start ging. Het project heeft de afgelopen periode grote vorderingen gemaakt. We blikken terug.

Roseknoop 5

Een nieuw gezicht voor de Roseknoop

De vernieuwingen zijn duidelijk zichtbaar. Zo is de nieuwe watertransportleiding met een indrukwekkende doorsnee van 1 meter 20 al in de grond gelegd. Daarnaast zijn de nieuwe tramrails gearriveerd en wordt er dagelijks voortvarend gewerkt aan het verbinden van de verschillende stukken. Ook de 27 verschillende middenspanningskabels zijn succesvol doorgetrokken, waardoor de infrastructuur klaar is voor de toekomstige behoeften op het gebied van internet, glasvezel, telefonie en elektriciteit.

Bekijk video

Een terugblik op juni

Trots op voortgang en samenwerking

De voortgang verloopt volgens planning en dit is mede te danken aan het harde werk van het projectteam. Het afgelopen halfjaar was zeker niet zonder uitdagingen, maar dankzij een goede voorbereiding en genomen maatregelen, heeft het afsluiten van de Laan op Zuid voor auto- en tramverkeer op 1 mei soepel verlopen. Het verkeer heeft hierbij zijn weg weten te vinden. Ook de nieuwe fiets- en voetpaden, de pendelbus en de wijkhubs voor fietsen en scooters worden al intensief gebruikt door het publiek.

Een succesvolle Dag van de Bouw

Afgelopen maand vond de langverwachte Dag van de Bouw plaats op de Roseknoop. Deze dag bood de gelegenheid om het project van dichtbij te ervaren en gaf bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. De Dag van de Bouw was een groot succes en trok veel enthousiaste bezoekers. Tijdens dit evenement kregen bezoekers een uniek inzicht in de werkzaamheden en ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden op de Roseknoop.

Op naar meer!

Met het eerste halfjaar van de renovatie Roseknoop achter de rug, kijken we uit naar de voortzetting van dit bijzondere project. De gezamenlijke inspanningen en betrokkenheid van alle partijen hebben ervoor gezorgd dat de Roseknoop zich blijft ontwikkelen als een belangrijke en levendige plek in Rotterdam.