Zoeken

Ontmoet onze BouwFanaat René Jonker

KWS verbindt letterlijk en figuurlijk. Dagelijks werken onze gedreven collega’s aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Nederland! Leer hier René kennen!

René Jonker_bouwfanaat.jpg

Vanaf de voorbereiding tot oplevering: het is René zijn verantwoordelijkheid. De projectleider van vestiging Zwolle-Leek mag zich al 30 jaar lang een echte KWS-er noemen. Na zijn stageperiode werd hij gevraagd om te blijven. René bleef, en ging vervolgens niet meer weg. René is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Onstwedde.

Momenteel houdt hij zich vooral bezig met asfaltonderhoud in de provincie Groningen en de aanleg van twee buitendijkse windturbines in de Eemshaven. Een favoriet project heeft René niet: ‘Ik ben trots op alle projecten, van klein tot groot. Toch springt de bouw van Windpark Delfzijl Noord (19 windturbines) er wel uit qua omvang en uitdagingen. Maar ik blijf een échte asfaltman.’

Naast zijn werk geniet René van voetbal, schaatsen en motorrijden. Daarnaast is hij gefascineerd door het Oostenrijkse landschap. Met een biertje en een stukje vlees op het terras komt hij zijn tijd wel door! 

De projectleider heeft een mooie ambitie binnen KWS: het bewaken van het vakmanschap. ‘We zijn een aannemer die werken buiten maakt, daar hebben we echte vakmensen voor nodig. We moeten trots zijn op ons vakmanschap en het koesteren. Het is ons visitekaartje.’

Wat René ons vooral mee wil geven? ‘Werk als een team, je kan het niet alleen.’