Zoeken

Aquavia

Aquavia is een onderneming van KWS en valt als bedrijf onder de KWS-vestiging Roosendaal-Sas van Gent, samen met M.J. Oomen riool- en betontechniek bv.

ac9f9474-f231-4ec4-8919-6e8ddc21ef6b.jpg

Specialisme

Aquavia wordt ook wel ‘de beton en waterbouw specialist van KWS’ genoemd. Dat is wat Aquavia doet. Het is een no-nonsense onderneming met korte communicatielijnen. Zij werken aan waterbouwkundige constructies in hout, staal en beton. Denk aan; steigers, meerpalen, sluizen en stuwen. Aquavia doet dit voor particuliere partijen zoals jachthavens of watergebonden bedrijven maar óók voor overheden zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en water- en havenschappen. Daarnaast doen zij (klein)schalig betonwerk en hebben een eigen staalwerkplaats waar zij waterbouwkundige staalconstructies vervaardigen. Als onderdeel van de grootste wegenbouwers van Nederland beschikt Aquavia over een eigen werkschepen en pontons die op de werken door heel Nederland en (soms) België werkzaam zijn.

Recente projecten

Aquavia heeft recent onder andere de volgende projecten uitgevoerd: reviseren van de deuren en taatsen van de Volkerak sluizen waarbij zij samenwerken met VES, de wisseling van de cilinder van de sluisdeur van de Kammersluizen, het maken van een bodembescherming voor de kade van kunstmestfabriek YARA in Sluiskil en het storten van de landhoofden voor een fietsbrug in Den Bosch.


Daarnaast zijn zij voor de gemeente Schouwen-Duiveland acht jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de havens. Aquavia heeft ook activiteiten gedaan voor de langlopende onderhoudscontractie die KWS Roosendaal-Sas van Gent samen met VolkerRail en VES uitvoerden in Zeeland, Limburg en Zuid-Holland.

Duurzaamheid

Aqauvia volgt de duurzaamheidsambities van KWS. Dit betekent voor Aquavia dat zij over 20 jaar één van de meest duurzame partners van onze klanten zijn.

Samenwerken?

Gelukkig zijn zij al goed te vinden máár iedereen is welkom op het kantoor in Roosendaal of Sluiskil om meer te weten te komen over Aquavia! Ook komen zij graag langs om zichzelf te presenteren bij andere bedrijven. Bekijk de sociale media van Aquavia om een indruk te krijgen wat zij voor jou kunnen betekenen!