Zoeken

Na 15 jaar onderhoud Stichtse Rotonde opnieuw geasfalteerd

In 2004 heeft KWS Infra Utrecht in opdracht van de gemeente Amersfoort de rondweg Zuid gereconstrueerd, met daarbij als extra werk de Stichtse Rotonde. Onderdeel van de aanbesteding was het jaarlijks onderhoud voor een periode van 15 jaar en, na deze 15 jaar, het vervangen van de deklagen. Voor die tijd was dit een vooruitstrevend en innovatief project. De afgelopen weekenden was het moment daar om de deklagen te vervangen. 

Stichtse rotonde Amersfoort 1.jpg

De Stichtse Rotonde is een belangrijk knooppunt met de N221 en N237 die erop uitkomen en één van de routes Amersfoort in en uit. Het kunstwerk 'It takes two to tango' siert de rotonde.

 

De 15 jaar onderhoud zijn voorbij en de deklagen moesten vervangen worden. Dit hebben wij in drie fasen uitgevoerd. In drie achtereenvolgende weekenden van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagavond om de hinder voor het wegverkeer te beperken. Afgelopen zondagavond 29 september rondden we het werk af. In totaal is 44.000 m2 deklaag asfalt vervangen. Daarnaast voerden we aanvullende werkzaamheden uit zoals straatwerk, voegovergangen en belijning. Na deze werkzaamheden ligt er nu weer een mooi stuk KWS-asfalt in Amersfoort.