Zoeken

Trambaan Borneostraat binnen tien weken volledig vervangen

Vandaag is de vernieuwde trambaan op de Borneostraat in Amsterdam opgeleverd. Het gaat daarbij om het gedeelte vanaf de kruising van de Zeeburgerdijk tot aan het Javaplein. KWS Infra Amsterdam-Utrecht heeft, samen met het team van GVB, de complete trambaan binnen tien weken vervangen. Het werk was nodig, omdat de kwaliteit van de tramsporen en het onderbed niet meer voldeed om veilig en comfortabel te blijven rijden.

WhatsApp Image 2020-11-12 at 14.36.54 (1).jpeg

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in drie fases in een zogenaamde TBGN-periode. Binnen deze perioden rijden de trams niet over het traject. Om deze periode zo kort mogelijk te maken wordt er ook in de weekenden en avonden gewerkt. KWS is daarbij verantwoordelijk geweest voor alle opbreekwerkzaamheden, de opbouw van de verhardingen van de trambaan en het aanpassen van de inrichting van de twee tramhaltes. GVB is verantwoordelijk voor het aanbrengen en vestigen van de tramrails op de door KWS aangebrachte betonnen fundering.

 

Een mooie, uitdagende klus, waarbij bovendien de bovenste afwerklaag van het beton bestaat uit gerecycled beton. De steenslagcomponent is in dit geval voor 30% vervangen door gerecycled betongranulaat.