Zoeken

Veilig het ijs op dankzij KWS Infra Rotterdam

Als onderdeel van de marktleider in de Nederlandse wegenbouw heeft KWS Infra Rotterdam veiligheid hoog in het vaandel. Maar ook in je vrije tijd is het belangrijk om, bijvoorbeeld, op veilige wijze je hobby uit te kunnen oefenen. Omdat bewustwording al op jonge leeftijd begint, levert KWS Infra Rotterdam dan ook graag een bijdrage aan de nieuwe schaatshelmen van de jongste jeugd van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ). Afgelopen weekend werden de nieuwe KWS-helmen feestelijk overhandigt aan YVZ. 

DSC02804.JPG

Alleen met helm het ijs op

“Op het ijs vinden regelmatig incidenten plaats, waarbij hoofdblessures ontstaan”, vertelt Daan den Hertog van YVZ. “Schaatsen blijft, ondanks de maatregelen die de KNSB reeds heeft genomen, een sport met een groot risico op blessures.” Voor verschillende schaatsdisciplines, bijvoorbeeld shorttrack en de marathon, bestaat de helmplicht al. YVZ voert dat nu ook in voor de jongste jeugd, die kennismakingslessen komen volgen. Den Hertog: “Hieraan doen ieder jaar tientallen kinderen mee, waarvan we niet direct kunnen verwachten dat zij een helm kopen. Hier komt de bijdrage van KWS Infra Rotterdam erg goed van pas!”  

Maatschappelijk betrokken

KWS Infra Rotterdam was dan ook graag bereid om met een financiële bijdrage de jongste schaatsertjes veilig het ijs op te laten gaan. Projectleider Henk Ammerlaan: “Onze stelregel is: we werken veilig of we werken niet. Door middel van ons veiligheidsprogramma WAVE blijven we onze collega’s continu herinneren aan het grote belang van veilig werken, voor onszelf maar zeker ook voor de omgeving waarin wij werken. Ook in bredere zin nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid door onder andere voorlichtingsbijeenkomsten op basisscholen. En natuurlijk door het ondersteunen van mooie maatschappelijke initiatieven, zoals de helmen van YVZ!”