Zoeken

Het beste veiligheidsidee van onze Amsterdamse vestiging – de SPILL KIT

Om de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn bij onze collega’s te vergroten reikt KWS intern elk kwartaal een prijs uit voor het beste veiligheidsidee. Het gaat hierbij om hele praktisch, toepasbare ideeën van onze collega’s die de veiligheid op onze projecten direct beïnvloeden. Iedere vestiging en onderneming van KWS houdt een regionale verkiezing. Het beste idee uit iedere vestiging is vervolgens kandidaat om landelijk het beste veiligheidsidee van dat kwartaal te worden. In Amsterdam wekt het beste veiligheidsidee van Q4 2018 – de SPILL KIT - inmiddels de interesse van diverse collega-aannemers op Schiphol.

spillkit.jpg

Wat is de SPILL KIT?

Collega Leon Eckhart ontwikkelde de SPILL KIT, een set waarin alle materialen zitten die nodig zijn bij een milieu-incident. Zo is deze SPILL KIT onder andere voorzien van absorptiekorrels, absorptiematten, een olievat, opruimzakken, doeken, speciale handschoenen en uiteraard een instructie hoe te handelen bij een milieu-incident. De SPILL KIT is door onszelf gebouwd op een pallet en daarmee snel en eenvoudig te verplaatsen en te vervoeren. De SPILL KIT wordt op dit moment gebruikt bij de bouw van het nieuwe Sierra Platform op Schiphol. Inmiddels hebben ook andere aannemers die op Schiphol werken interesse getoond voor deze SPILL KIT.

Uitreiking veiligheidsprijs

Afgelopen januari werd de SPILL KIT uitgeroepen tot beste veiligheidsidee van KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard van Q4 2018. Voor dit idee ontving Leon namens de veiligheidscommissie van de Amsterdamse vestiging een oorkonde en een waardebon. Nu gaat het idee op voor de landelijke prijs: een etentje voor het gehele team van Leon.


Voorbeelden van eerdere succesvolle veiligheidsideeën uit het land zijn een uitschuifbare trap op asfaltauto’s en een reflecterende wegwerpoverall voor saneringswerkzaamheden. Met deze praktische ideeën werken we met onze collega’s aan veiligheid voor elkaar, onze partners en de omgeving waarin we werken.