Zoeken

Verlenging de Punt van start!

KWS is gestart met de werkzaamheden voor project “Verlenging van de Punt” in Gemeente Dijk en Waard.

20230703 De Punt Broek op Langedijk frezen 002-003.jpg

Werkzaamheden

Dit omvangrijke project bestaat uit de aanleg van een nieuw stuk weg, het herinrichten van de bestaande rotonde en de aanleg van een nieuwe rotonde. Om dit te realiseren wordt er een damwand aangebracht, nieuwe duikers aangebracht, kantopsluitingen geplaatst en groenvoorzieningen en OV aangelegd. Daarnaast zal van het bestaande tracé van de Punt de deklaag worden vervangen en een aantal verkeerskundige aanpassingen worden gedaan.

‘’Vol energie gaan we met dit mooie project aan de slag om zo om de doorstroming en bereikbaarheid van Langedijk-Zuid te verbeteren’’

Bas van Velden, projectleider KWS

MKI-reductie en slimme fasering

Het project is aangenomen met een bijna maximale score op MKI-reductie, ongeveer 44% ten opzichte van de referentiewaarde. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van secundair zand, afkomstig uit andere projecten. Daarnaast werd onze slimme faseringsaanpak goed gewaardeerd, met voldoende buffers voor de oplevering.

Deze slimme faseringsaanpak is nodig om het werk uiterlijk 1 april 2024 af te ronden. Vanaf mei 2024 starten namelijk de werkzaamheden voor het project "Spooronderdoorgang Zuidtangent" waarbij men een zware verkeersbelasting voor de gehele Gemeente Dijk en Waard verwacht.