Zoeken

Samenwerking VolkerFitzpatrick en KWS concreet

KWS Infra Utrecht, onze betonspecialist BKB Infra en VolkerFitzpatrick gaan intensiever samenwerken. VolkerFitzpatrick is net als KWS een VolkerWessels onderneming en actief in de bouw en infra in het Verenigd Koninkrijk. Het afgelopen jaar zijn er diverse initiatieven genomen om de mogelijkheden voor samenwerking tussen KWS en onze Britse collega’s te verkennen. Er zijn over en weer bezoeken gebracht om kennis uit te wisselen en kansen te definiëren en diverse projecten werden bezocht. Met de uitleen van de Sidefeeder van VolkerFitzpatrick aan BKB Infra voor het project CER wordt de samenwerking tussen de VolkerWessels ondernemingen nu concreet.

Sidefeeder VolkerFitzpatrick CER 1.jpg

De portefeuille van BKB Infra met projecten als de CER leent zich op dit moment heel goed voor samenwerking. De eerste concrete actie is nu het uitwisselen van materieel en kennis. Een speciaal materieelstuk, de Sidefeeder van VolkerFitzpatrick, is afgelopen vrijdag op de boot gegaan en kwam eerder deze week aan op het project in de haven van Rotterdam. De Sidefeeder zal actief zijn op het CER-project tot tenminste 2020.

Sneller, makkelijker en nauwkeuriger beton verwerken

De Sidefeeder is een bijzondere machine die vergelijkbaar is met een Shuttlebuggy die we voor onze asfalteringswerkzaamheden inzetten. Het bijzondere aan deze machine is dat hij ervoor zorgt dat het beton beter voor de paver komt te liggen dan bij het gebruik van een kraan die het ervoor draait. De Sidefeeder verspreidt het beton met een worm over de wapening dat vervolgens onder een balk door wordt getrokken. De paver kan het beton zo gemakkelijker, sneller en nauwkeuriger verwerken in de betonbaan, wat leidt tot een beter eindresultaat.