Zoeken

Start bouw nieuw Windmolenpark Westfrisia

Visser & Smit Hanab en KWS bouwen samen het nieuwe Windmolenpark Westfrisia. De werkzaamheden starten eind deze maand. Dick Stoop, directeur bij KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard ondertekende samen met Jan Pronk, directeur van Windpark Westfrisia eerder deze maand het contract.

20180523 Windmolen op het land liggend 001-001.jpg

Het windpark, dat bestaat uit vijf nieuwe turbines, wordt gebouwd langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik. De combinatie is hierbij verantwoordelijk voor de toegangswegen en de bekabeling van de molens naar het nieuw te plaatsen inkoopstation.

Integrale aanpak met slim ontwerp

De combinatie KWS - Visser & Smit Hanab is als beste uit de bus gekomen als integrale partij en kennispartner. Jan Pronk van Windpark Westfrisia: “Doordat de combinatie alle benodigde disciplines in huis heeft, kan er efficiënt gewerkt worden. De lijnen zijn kort en de gedeelde expertise is groot. Bovendien heeft de combinatie slim meegedacht met het ontwerp, waardoor op efficiënte wijze aan de restzettingseis en ontwerplevensduur wordt voldaan, zonder de bestaande drainage te verstoren.”

De werkzaamheden

Het windpark krijgt een vermogen van 12 megawatt. De realisatie van de turbines levert daarmee een belangrijke bijdrage om in 2020 de schone energiedoelstellingen voor Noord-Holland te halen. Het project start met de aanleg van bouwwegen, waarna de aanleg van de kabels en leidingen volgt. Zodra de turbines gereed zijn, wordt het werk afgemaakt door het aanbrengen van de asfaltverhardingen. Het windmolenpark kan medio 2019 in gebruik worden genomen, waarna het duurzame energie oplevert voor de provincie. Een duurzaam project waar KWS en Visser & Smit Hanab graag een bijdrage aan leveren. 

 

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met hoofduitvoerder Dennis Boes via dboes@kws.nl.