icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Doelen 2023

Om onze duurzaamheidsambitie; Emissievrij 2030, te behalen maken we bij KWS elk jaar een concreet plan met bijbehorende doelstellingen. Deze doelstellingen zijn opgesplitst binnen onze drie duurzaamheidsthema's; Emissieloos bouwen, circulair bouwen en klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen.

Emissieloos bouwen

In 2023 streven we naar een CO2 reductie van 30% ten opzichte van 2019. Dat doen we onder andere door het verder elektrificeren van ons materieel. Denk hierbij aan sproeiwagens, laadschoppen of een mobiele kraan. Ook met het op een lagere tempratuur verwarmen van asfaltmengels (maximaal 140 graden) kunnen we veel uitstoot besparen. Verder werken aan het verlagen van het energieverbruik van onze asfaltcentrales door onze grondstoffen droger in te kopen en er voor te zorgen dat deze geconditioneerd worden opgeslagen zodat er minder energie nodig is om het vocht te verdampen.

Circulair bouwen

In 2023 hebben we de ambitie om te groeien in circulariteit en daarbij hoort het doel dat 10% van alle projecten dit jaar een madaster materialenpaspoort gebruikt. Daarnaast kan er door middel van het verder ontwikkelen van de circulairiteitscan bij projecten gekeken worden naar wat nog bruikbaar is voor een volgend project. Ook aan het ontwikkelen van duurzame circulaire bitumen wordt dit jaar hard aan gewerkt.

Klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen

Tot slot is het bevorderen van natuurinclusief bouwen een van de speerpunten. Eind 2023 gebruikt 20% van alle projecten natuurinclusieve bouwstenen.

Duurzaamheid 2023.png
Doelen 2023