Zoeken
20180527%20Nederweert%20Provincie%20Limburg%20001-005 - kopie.jpg

Groot asfaltonderhoud Limburg

In 2020 is KWS Infra Eindhoven voor het vierde jaar op rij verantwoordelijk voor het 'Asfaltonderhoud Limburg' in opdracht van Provincie Limburg. Onder dit contract valt een grote diversiteit aan grote en kleine onderhoudsprojecten aan de provinciale wegen en fietspaden verspreid door Limburg. Ieder onderhoudsjaar varieert het aantal (deel)projecten tussen de 12 en 22 werken.

Nieuwe manier van werken

Het asfaltonderhoud in provincie Limburg is geen onbekend terrein voor KWS; al vanaf 2012 (met uitzondering van 2015) voert KWS Infra Eindhoven het asfaltonderhoud uit in opdracht van de provincie.

 

Wat wél nieuw is voor KWS is de manier van werken. Waar Provincie Limburg voorheen de gehele voorbereiding van de deelprojecten op zich nam en KWS verantwoordelijk was voor de realisatie van het werk, is KWS sinds de start van dit contract van A tot Z verantwoordelijk voor de complete ontzorging van de provincie. Denk hierbij aan het aanvragen van de vergunningen, maar ook aan het voeren van de gesprekken met stakeholders, zoals de wegbeheerders, hulpdiensten en het openbare vervoer. Ook het verzorgen van de tekeningen en het geven van advies over eventuele onderhoudsmaatregelen wordt door KWS per deelproject opgepakt.

Prettige samenwerking

Een leerproces, maar wel een die zijn vruchten heeft afgeworpen. Door de samenwerking en planning actief met elkaar te blijven bespreken en evalueren, hebben beide projectteams hier een goede modus in gevonden en is het onderhoudscontract tot twee keer toe met een jaar verlengd. Het afgelopen jaar hebben we de laatste twee kwartalen zelfs een tien gescoord op de onderlinge samenwerking en is de verlenging ook voor het vierde jaar een feit!