Zoeken
20200616_135935 small.jpg

Bouwteam onderhoud houten bruggen

In totaal zeven houten bruggen waren in de gemeente Tholen geheel of gedeeltelijk aan het einde van hun levensduur en daarom toe aan groot onderhoud. Voor dat onderhoud had de gemeente een specifiek budget gereserveerd. Eén deel van dit bedrag was bestemd voor de uitvoering, het daadwerkelijke onderhoud. Met het andere deel van het budget besloot de gemeente om al bij de planvorming voor het onderhoud de kennis en ervaring van een aannemer te betrekken: door te kiezen voor een bouwteamaanpak.

Gunning

De plannen die wij schreven voor de gemeente over de aanpak voor het bepalen van de onderhoudsbehoefte en het geven van optimale openheid en duidelijkheid over de kosten, werden door de gemeente gewaardeerd met gunning van de bouwteamopdracht en daarna de opdracht voor de realisatiefase.

Waterbouwspecialist

Onze dochteronderneming en waterbouwspecialist Aquavia nam deze realisatie ter hand. In de eigen werkplaats van Aquavia in Sas van Gent maakten onze vakmannen vier nieuwe houten bruggen. De andere drie oude bruggen werden vervangen door composieten exemplaren. Eén van deze drie bruggen was het 1000e exemplaar dat fabrikant FiberCore produceerde

Contactpersoon