Zoeken
WhatsApp Image 2020-05-04 at 13.32.41 (3).jpeg

Circulair asfalt op de Wakkerendijk

Begin april 2020 is KWS Infra Amsterdam-Utrecht gestart met de werkzaamheden voor het project reconstructie Wakkerendijk, Eemnes. Hier wordt in opdracht van de BEL Combinatie (gemeentes Blaricum, Eemnes en Laren) gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid door het versmallen van de rijbanen en het verbreden van het fietspad.

Omgevingsmanagement

De Wakkerendijk en de Laarderweg zijn beide belangrijke ontsluitingswegen voor de gemeente Eemnes én daarnaast ook de routes voor het agrarische verkeer naar de omliggende gemeentes. Om het verkeer zo min mogelijk hinder te bezorgen worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd.


Ook is er in de fasering rekening gehouden met de doorgang van de bus. De fasering is zo afgestemd dat de bus of door de werkzaamheden heen rijdt of een alternatieve route krijgt aangeboden. Voor de grote hoeveelheid agrarische verkeer is er een tijdelijke brug aangelegd over een vaart en zijn er met platenbanen alternatieve rijroutes om het dorp aangelegd.

Werkzaamheden in fases

De werkzaamheden voor dit project bestaan onder andere het vervangen van de deklaag op de Wakkerendijk, het vervangen van de asfaltconstructie van de Laarderweg-oost, vervangen en verbreden van het fietspad en het vervangen van de drukriolering.

 

De eerste fase, het opbreken van de weg, verplaatsen van kolken en aanbrengen plaatsen van asfalt van de Laarderweg-oost, is inmiddels afgerond. Op dit moment wordt er gewerkt aan de dijk zelf. In deze fase wordt de complete rijbaan opgebroken en opnieuw geasfalteerd waarna op het tweede deel van de dijk een nieuwe duurzame deklaag wordt aangebracht. We gebruiken hier ons eigen Konwécity 5 Circulair asfaltmengsel. KonwéCity 5 Circulair is de eerste geluidsreducerende deklaag die voor 50% uit gerecycled asfalt bestaat.

 

Tussen de verschillende fases door wordt er 2,5 km aan persriool in de dijk vervangen. De oplevering van het project staat gepland op 24 juli.

Contactpersoon