Zoeken
Datacentrum5.jpg

Datacenters Agriport Middenmeer

KWS staat bekend om zijn grote infrastructurele projecten, maar biedt ook een totaalpakket voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van infra rond datacenters. Bij de maaiveldinrichting en aanleg van de ondergrondse infrastructuur van datacenters worden andere eisen gesteld dan bij reguliere civiele projecten.

Agriport

In 2014 zijn wij begonnen met de bouw van een aantal hyperscale datacenters in Middenmeer. De datacenters worden gebouwd op bedrijventerrein Agriport, gelegen aan de A7. KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard heeft voor dit project het ontwerp en de aanleg van de boven- en ondergrondse infra verzorgd. Door onze expertise, kennis en ervaring zijn wij in staat hoogwaardige kwaliteit te leveren in een strak tijdschema.

Specifieke eisen

Door onze ervaring met datacenter projecten weten onze medewerkers wat er verwacht wordt op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Het werken in een complexe omgeving zoals rond een datacenter vereist inzicht in, en beheersing van verschillende raakvlakken. Ook in planning en coördinatie van de werkzaamheden nemen onze medewerkers het voortouw om gezamenlijk zo efficiënt mogelijk te werken. En 100% veilig werken staat daarbij voorop!

Hoge veiligheidsstandaarden

Het werken aan een datacentrum vraagt om hoge veiligheidsstandaarden. Het gaat hier om Britse standaarden die – in combinatie met de KWS standaarden – een zeer hoog veiligheidsresultaat geeft voor de mensen op de bouwplaats.

 

Duidelijk zichtbaar is dat alle mensen op de bouwplaats voorzien zijn van uitgebreide PBM's (Persoonlijke Berschermings Middelen) zoals helmen met kinbanden, gele hesjes, veiligheidsbrillen en handschoenen. Minder zichtbaar is dat de mensen zich relatief bewust zijn van de bijzondere en minder bijzondere gevaren op de bouwplaats. Daarnaast spreekt men elkaar op deze bouwplaats vaak aan op veiligheid. Niet alleen op het (niet) dragen van PBM's, maar ook op onveilig gedrag.

 

Al met al een bouwplaats waar de toch al hoge standaarden van KWS nog net even strakker aangezet worden waardoor we als KWS leren om nog veiliger te werken.

Contactpersoon