icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Alkmaar

Herinrichting Ringersplein

KWS Infra Amsterdam-Utrecht werkt sinds eind 2020 aan de herinrichting van het Ringersplein in Alkmaar. Het plein gelegen aan de Noorderkade in Alkmaar heeft een prachtige architectuur en wordt het bruisende hart van Alkmaar. De multifunctionele ruimte wordt zo ingericht dat het de historische verbinding tussen de Ringersfabriek en het water herstelt.

Opdrachtgever Stadswerk072 was onder andere enthousiast over de geplande maatregelen van KWS ten behoeve van de bereikbaarheid, logistieke uitvoeringswijze en de mate van aaneensluiten en afronden van de verschillende fases in het werk. Zo wordt de Ringersbrug tijdelijk verlengd met een coronaproof voetgangersbrug. Deze voetgangersbrug plaatst KWS over het werkvak en deze sluit aan op de tijdelijke looproutes. Voetgangers kunnen op deze manier ongehinderd hun weg vervolgen, zonder dat zij in aanraking komen met werkmaterieel. Zo werkt KWS veilig en omgevingsbewust. De winkels en horeca die achter het werkgebied liggen, blijven zichtbaar door onze bouwhekken te voorzien van doeken met bedrukking. Het werk heeft daarnaast door deze bedrukking tevens een mooi aangezicht.

Werkzaamheden

Op het Ringersplein wordt onder meer de riolering vervangen (inclusief de nieuwe kade doorvoer) en een onderconstructie (isolatieplaten en drainagelaag) op een parkeergarage aangebracht. Ook brengen we nieuwe verhardingen aan zoals gebakken materiaal en natuursteen en richten we het terrein in met houten vlonders, verlichting, meubilair en groenvoorzieningen.

Op het project wordt onder andere gebruik gemaakt van klein elektrisch materieel zoals wacker stampers, trilplaten en een bandenzaag. De werkzaamheden voor Fase 1a starten op 2 november 2020 en worden volgens planning op 30 april 2021 opgeleverd. De werkzaamheden voor fase 1b worden uitgevoerd in het najaar van 2022.

Contactpersoon
Marco van Woerkom
Bedrijfsleider
mvanwoerkom@kws.nl