icon-arrow-right
HomeProjecten KWS Infra Amsterdam-Utrecht realiseert Fietspad van de Toekomst

KWS Infra Amsterdam-Utrecht realiseert Fietspad van de Toekomst

Doorn

Begin 2020 won KWS Infra Amsterdam-Utrecht met ‘de Bliksemsnelle baan’ de prijsvraag van de provincie Utrecht voor Het Fietspad van de Toekomst. Dit innovatieve idee is half oktober uitgevoerd. In de vorm van een pilot op het fietspad langs de N225. Dit fietspad wordt zodoende een proeftuin voor allerlei fietspadinnovaties, ‘Het Fietspad van de Toekomst’.

De Bliksemsnelle baan loopt van Doorn naar Leersum. Een traject van één kilometer waar in het midden door KWS een blauwe inhaalbaan wordt gecreëerd om zo de snelle van de rustige fietser te kunnen scheiden. Deze fietsinnovatie, die getest wordt in het fietslab van de provincie Utrecht, speelt in op de steeds drukker wordende fietspaden met grotere snelheidsverschillen tussen fietsers onderling.

De bliksemsnelle baan

De Bliksemsnelle baan is ontstaan tijdens een Talent Management-bijeenkomst van KWS Infra Amsterdam-Utrecht in het FutureLab van KWS in Vianen. Het idee is gericht op het bieden van ruimte aan alle soorten fietsers op het fietspad. Dit doen we door het beter benutten van het bestaande fietspad. Met minimale ingrepen en behoud van wat er is, creëren we ruimte voor de snelle forens én een veilige en comfortabele route voor de recreatieve fietser. Of je nu op de speed pedelec, e-bike of bakfiets onderweg bent. Snel uitvoerbaar, voordelig en breed toepasbaar. Met de vergevingsgezinde berm vergroten we de effectieve ruimte en de veiligheid. Zo stimuleert KWS met deze oplossing het fietsgebruik en -plezier voor iedereen.

Contactpersoon

Jan-Willem van Rooijen Bedrijfsleider Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Betrokken bedrijven
  • Projectcategorieën
    Wegenbouw

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Eerste test kraanopstelplaatsen op Windpark Nieuwe Hemweg succesvol

Op Windpark Nieuwe Hemweg in Amsterdam is afgelopen woensdag succesvol de zogenaamde ‘full scale field test’...

Partnerschap met waterschap Hollandse Delta en gemeente Nissewaard leidt tot één...

KWS heeft een groot deel van het tachtig kilometer lange fietsrondje van Voorne Putten aangelegd. De aanleg van de laatste...

KWS past SMA-deklaag met 50% gerecycled asfalt toe in provincie Flevoland

Afgelopen week bracht KWS Infra Zwolle ons innovatieve SMA Circulair (steen- of splitmastiekasfalt) met 50% gerecycled SMA aan...

+