icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

N662 – Rotonde A58/Marie Curieweg en herinrichting Ritthemsestra

KWS heeft in opdracht van Provincie Zeeland gewerkt aan het duurzaam herinrichten van de Rithhemsestraat en de aanleg van een nieuwe rotonde. Het werk valt binnen het contract Asfaltonderhoud N662 – Rotonde A58/Marie Curieweg en herinrichting Ritthemsestraat.

Asfalt
7.135 ton

De werkzaamheden bestaan uit: de realisatie van een rotonde op de aansluiting N662, toe-, en afrit nummer 40 (A58)/Marie Curieweg. De herinrichting van de Ritthemsestraat, vervangen van een duiker, reconstructie van de Zandweg en renovatie van de gehele hoofdrijbaan van de provinciale weg N662 inclusief verwijderen van een parkeerstrook en twee invoegstroken.

Duurzaamheid

Naast het optimaliseren in de toegepaste materialen (MKI-waarde) hebben we ingezet op een energiezuinige uitvoering met betrekking tot CO2-uitstoot. Dit mede door toepassing van diverse elektrische materieelstukken (spreidmachine, wals, mobiele kraan, wiellader, autokraan en mobilights). Dit werk is ook gecombineerd met een wegvak van Groot Onderhoud Droog Zee & Delta 2021-2022 van Rijkswaterstaat. Hierdoor hebben we overlast kunnen beperken en kosten kunnen drukken. De opening van dit prachtige project heeft op 19 september 2022 plaatsgevonden.

Contactpersoon
J. Karelse
Projectmanager
jkarelse@kws.nl