icon-arrow-right
HomeProjecten Reconstructie Hazeldonkse Zandweg inclusief nieuwe brug

Reconstructie Hazeldonkse Zandweg inclusief nieuwe brug

Zevenbergen

In opdracht van de gemeente Moerdijk voeren KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent en KWS-onderneming Aquavia een reconstructie uit in Zevenbergen aan de Hazeldonkse Zandweg. Dit project bevat ook de bouw van een nieuwe brug, waar de specialistische kennis van Aquavia voor ingezet wordt.

Wat gaan we doen?

Eind november 2020 zijn de werkzaamheden gestart. We gaan de huidige riolering aanpassen en vervangen. Ook reconstrueren we de huidige verhardingen voor straatwerk en asfalt. Daarnaast dient de brug volledig vervangen te worden. KWS-onderneming Aquavia is verantwoordelijk voor het slopen van de huidige brug en het bouwen van de nieuwe. De uitdaging binnen dit project is de tijd die we hebben voor de uitvoering. KWS heeft een werkwijze uitgerold waarbij we de brug tegelijkertijd kunnen vervangen met de reconstructie van de Hazeldonkse Zandweg. En dit zonder af te doen aan de bereikbaarheid van de bewoners en bedrijven aan De Hil.

Bereikbaarheid omgeving is prioriteit

Voorafgaand aan dit project heeft de gemeente Moerdijk een participatietraject met de bewoners en bedrijven in de omgeving doorlopen. Daarom is één van onze prioriteiten om de omgeving zo goed mogelijk te informeren en te betrekken tijdens de uitvoering. Zo hebben we in het tendertraject afspraken gemaakt met bewoners om tijdelijke doorsteken te creëren om de bereikbaarheid mogelijk te maken. Daarnaast bouwen we een tijdelijke voetgangersbrug tijdens de bouw van de nieuwe brug. Voor ons is de bereikbaarheid essentieel om hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. We doen hierin dan ook geen concessies om de uitvoeringsduur verder te verkorten. We staan voor 100% bereikbaarheid van de omgeving.

 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei 2021 gereed.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Dick Stoop nieuwe voorzitter Centrale Directie KWS

Per 1 januari 2021 is Dick Stoop aangesteld als voorzitter van de Centrale Directie van KWS. Hij volgt Jan de Boer op, die na...

+