icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Borsele

Vervanging elf houten loopbruggen

Verspreid over verschillende dorpen van de gemeente Borsele vernieuwden we elf houten loopbruggen. Door achterstallig onderhoud was de conditie van de bruggen zo ver verslechterd dat vervangen noodzakelijk was geworden.

Aanbrengen fundaties van stelconplaten
22 stuks
Engineering, constructie en plaatsing houten bruggen
9 stuks
Engineering en plaatsing composieten bruggen
2 stuks
Verhardingen
30 m2
Verwerkt hout
ca 22 m3

Werkplaats

Voor alle elf bruggen verzorgden wij de engineering. In onze eigen werkplaats in Sas van Gent werden negen van de elf oude bruggen gereconstrueerd in FSC-hout. De gemeente had ervoor gekozen de twee bruggen in Heinkenszand niet in hout terug te laten keren, maar in composiet. Op vrijdag 22 november opende wethouder Witkamp van de gemeente Borsele samen met onze directeur Martin Dees in Heinkenszand de eerste composieten brug. De twee composieten bruggen, gemaakt door FiberCore Europe, zijn de eerste composieten bruggen in de gemeente Borsele. Composiet gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig en doordat ze relatief licht zijn, konden de bruggen met een mobiele kraan worden geplaatst.

Prefab

De houten bruggen zijn in Sas van Gent prefab klaargemaakt, zodat ze op locatie snel geplaatst konden worden. Door de brugdelen slim in en op elkaar te stapelen, zorgden we ervoor dat het transport zo efficiënt mogelijk verliep. Wij verzorgden zowel het verwijderen van de oude bruggen als het plaatsen van de nieuwe bruggen. Van de elf bruggen liggen er zes in de kern Borssele, twee in Heinkenszand, één in 's-Gravenpolder, één in 's-Heerenhoek en één in 's-Heer Abtskerke.

Contactpersonen
Manno Buijsrogge
Projectleider
mbuijsrogge@kws.nl
Ruben Hollemans
Werkvoorbereider
rhollemans@kws.nl
Dylan Maljers
Uitvoerder
dmaljers@kws.nl