Zoeken
bliksemsnel.jpg

KWS Infra Amsterdam-Utrecht realiseert Fietspad van de Toekomst

Begin 2020 won KWS Infra Amsterdam-Utrecht met ‘de Bliksemsnelle baan’ de prijsvraag van de provincie Utrecht voor Het Fietspad van de Toekomst. Dit innovatieve idee is half oktober uitgevoerd. In de vorm van een pilot op het fietspad langs de N225. Dit fietspad wordt zodoende een proeftuin voor allerlei fietspadinnovaties, ‘Het Fietspad van de Toekomst’.

De Bliksemsnelle baan loopt van Doorn naar Leersum. Een traject van één kilometer waar in het midden door KWS een blauwe inhaalbaan wordt gecreëerd om zo de snelle van de rustige fietser te kunnen scheiden. Deze fietsinnovatie, die getest wordt in het fietslab van de provincie Utrecht, speelt in op de steeds drukker wordende fietspaden met grotere snelheidsverschillen tussen fietsers onderling.

De bliksemsnelle baan

De Bliksemsnelle baan is ontstaan tijdens een Talent Management-bijeenkomst van KWS Infra Amsterdam-Utrecht in het FutureLab van KWS in Vianen. Het idee is gericht op het bieden van ruimte aan alle soorten fietsers op het fietspad. Dit doen we door het beter benutten van het bestaande fietspad. Met minimale ingrepen en behoud van wat er is, creëren we ruimte voor de snelle forens én een veilige en comfortabele route voor de recreatieve fietser. Of je nu op de speed pedelec, e-bike of bakfiets onderweg bent. Snel uitvoerbaar, voordelig en breed toepasbaar. Met de vergevingsgezinde berm vergroten we de effectieve ruimte en de veiligheid. Zo stimuleert KWS met deze oplossing het fietsgebruik en -plezier voor iedereen.

Contactpersoon