Zoeken
montfoort.jpg

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) onderhoud asfalt Montfoort

Begin 2020 ontving KWS Infra Amsterdam-Utrecht de gunning voor het werk OMOP onderhoud asfalt Montfoort van de gemeente Montfoort. Bij een OMOP contract is vooraf niet bekend welke en hoeveel werkzaamheden gerealiseerd dienen te worden. De komende twee jaar, met optie tot twee jaar verlenging, is KWS hiermee verantwoordelijk voor het (duurzaam) asfalt onderhoud in de gemeente Montfoort.

Elke deelopdracht wordt uitgevoerd waarbij rekening wordt gehouden met de omgeving en het verkeer. Binnen het contract adviseren wij wat de meest efficiënte onderhoudsplanning en asfaltoplossingen zijn. Indien een wegvak daarvoor geschikt is passen we, na overleg met de opdrachtgever, ons eigen duurzame asfalt mengsel Konwe green toe. Dit is een deklaag met een hoog recyclinggehalte van 55%. In de onderlagen wordt daarnaast ook PR asfalt toegepast.

Werkzaamheden Waardsedijk

Eén van de deelopdrachten betrof onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt op de Waardsedijk tussen Montfoort en Oudewater. In het asfalt van de Waardsedijk zaten scheuren. Om de weg in een goede en veilige conditie te brengen was groot onderhoud nodig. Op diverse locaties is de deklaag verwijderd en daarna zijn bij de diepere scheuren bakken gefreesd. Hierin is een asfaltwapening aangebracht.


Na het asfalt is over de hele lengte van de Waardsewijk nieuwe belijning aangebracht. De lijnen komen meer naar binnen te liggen waardoor er een suggestiestrook voor fietsers ontstaat. Zo wordt de rijbaan visueel versmald en krijgen fietsers een duidelijkere plek op de weg. Daarnaast sluit de belijning zo beter aan op die van de Waardsedijk op het grondgebied van de gemeente Oudewater.

Contactpersoon