Zoeken

Asfaltmengsels

Asfaltmengsels, de ondergrond naar duurzame mobiliteit. Van geluidsreducerend asfalt voor een rustige rijervaring, circulair asfalt dat hergebruik bevordert en levensduurverlengend asfalt voor minder onderhoud. Onze innovatieve asfaltoplossingen worden op een efficiënte en duurzame manier aangelegd en maken de wegen comfortabel, veilig en bereikbaar.

KWS asfalt meten

Geluidsreducerend asfalt

Geluidsreducerend asfalt is een innovatieve oplossing binnen de wegenbouw die gericht is op het verminderen van geluidsoverlast op drukke verkeerswegen. Dit type asfalt integreert speciale eigenschappen om het geluidsniveau dat voertuigen op het wegdek veroorzaken te verminderen. Daarnaast wordt het ontstane geluid gereduceerd door gebruik te maken van absorberende materialen. Deze combinatie zorgt ervoor dat geluidsreducerende asfaltmengsels verkeerslawaai bij de bron bestrijden en de verkeersoverlast beperkt wordt.

Asfalt close-up KWS

Duurzaam asfalt

Duurzaam asfalt is een essentieel onderdeel geworden van moderne wegenbouw, waarbij de focus ligt op het verminderen van milieueffecten en het verlagen van de temperatuur van het asfalt. Door te besparen op de energie welke nodig is voor de productie van het asfalt, beperken we de uitstoot van emmissies.  Dit draagt bij aan alle inspanningen om onze ecologische voetafdruk binnen de wegenbouwsector te verkleinen en past binnen onze duurzaamheidsambitie om in 2030 emissievrij asfalt te produceren.

KWS circulair asfalt

Circulair asfalt

Bij ons circulair asfalt hergebruiken we diverse grondstoffen, zoals oud asfalt (granulaat) en bouwafval, om nieuwe asfaltmengsels te produceren. Deze duurzame benadering zorgt ervoor dat er minder behoefte is aan nieuwe grondstoffen.

Bij de productie van circulair asfalt gebruiken we innovatieve technologieën om nieuwe asfaltmengsels te ontwikkelen op basis van gerecycled materiaal. Hierbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van asfaltgranulaat afkomstig uit bestaande wegen, maar proberen we ook zoveel mogelijk gebruik te maken van secundaire bouwstoffen. Dit past binnen onze duurzaamheidsambitie om in 2040 100% circulair te werken.

KWS ZSA weg

Levensduurverlenging

Levensduurverlengend asfalt is ontworpen om de duurzaamheid van wegen te vergroten door de levensduur van het wegdek te verlengen. Dit type asfalt maakt gebruik van geavanceerde technologieën en materialen die bestand zijn tegen slijtage, veroudering en weersinvloeden. Door de levensduur van het wegdek te verlengen, wordt de noodzaak van frequente reparaties en herbouw verminderd, wat leidt tot kostenbesparingen en verminderde milieubelasting.