Zoeken

Gerenoveerde Buitenvelderttunnel geopend

Afgelopen donderdag was het zover: de officiële openstelling van de gerenoveerde Buitenvelderttunnel. In opdracht van VolkerWessels-onderneming Vialis heeft Holland Scherm (KWS) de Buitenvelderttunnel gerenoveerd voor Schiphol. Ook werkten KWS-ondernemingen BKB Infra en Smits Neuchâtel Infrastructuur mee aan dit project. De renovatie was noodzakelijk vanwege de nieuwe Europese tunnelwet die afgelopen mei is ingegaan. Op 1 mei ontving hoofdaannemer Vialis al de openstellingsvergunning.

Buitenvelderttunnel 1.jpg

Onze specialisten aan de slag

In de Buitenvelderttunnel heeft Holland Scherm het ontwerp en de uitvoering verzorgd van de renovatie. De rijbaanindeling werd aangepast, brandwerende beplating op onder andere het plafond werd geplaatst en vluchtdeuren werden geïnstalleerd. BKB Infra verzorgde een betonnen barrier, een vangrail tegen de wand van de tunnel. Het betreft een enkelzijdige stepbarrier over een lengte van ongeveer 550 meter. Smits Neuchâtel Infrastructuur bracht flexigoten aan, een waterdichte betonbescherming om te voorkomen dat er lekwater onder de asfaltconstructie komt. Ook werden wegdekreparaties verricht met gietasfalt en kitvoegen aangebracht.

 

Naast de KWS-ondernemingen en Vialis werkte VolkerWessels-onderneming Van Straten Geleiderail mee aan het project.

Lees meer in de Markant

Naast de Buitenvelderttunnel werkten we dit jaar ook aan de Kaagbaantunnel op Schiphol Airside, een complexe omgeving die 24 uur per dag operationeel moet blijven. Lees meer over beide projecten op pagina 4 van ons relatiemagazine Markant van afgelopen juni.

 

Bekijk de video van opdrachtgever Schiphol voor meer informatie over de renovatie.