Zoeken

KWS legt eerste tonnen asfalt Mekongweg op Maasvlakte 2

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam zijn de eerste tonnen asfalt gelegd op het 4,5 km lange trace voor de Mekongweg op Maasvlakte 2. Parallel aan de voor KWS bekende Container Exchange Route (CER) werkt KWS nu aan de ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein rondom de Prinses Alexiahaven.

20221123_120022.jpg

De aanleg van de Mekongweg is een uitdagende klus door het terrein waar de weg op komt te liggen. Het projectgebied is grotendeels omgeven door zee. Waardoor wind vrij spel heeft en de weersomstandigheden extremer zijn dan in het binnenland.

Ook onder deze omstandigheden willen wij de kwaliteit van het asfalt waarborgen én naden in het asfalt voorkomen. Daarom voeren we onder andere aanvullende kwaliteitscontroles uit, zetten we een shuttle buggy in, maken we gebruik van het door KWS ontwikkelde Asfalt Wals Informatie systeem (AWIS) en brengen we Vertical Seal aan bij de naden.

Lage MKI-waarde

Om de MKI-waarde van het project zo laag mogelijk te houden worden er op de Mekongweg duurzame asfaltmengsels aangelegd. Daarnaast rijdt al het transport voor het project op biodiesel. Hiermee behalen we een 53% lagere MKI-waarde ten opzichte van het referentieontwerp.

Werkzaamheden

Naast het asfalteren van de geheel nieuwe route rondom het dit jaar opgespoten bedrijventerrein, is KWS verantwoordelijk voor het uitvoeren van het grondwerk en het straatwerk ter plaatse van de kruisingen en wordt de rijbaan ingericht met markeringen en bebording. Volgens planning wordt het werk Q1 2023 opgeleverd.

Meer weten over onze duurzame asfaltoplossingen?