Zoeken

Laan op Zuid in Rotterdam heropend, een maand eerder dan gepland

Goed nieuws voor alle verkeersdeelnemers en bewoners van Rotterdam-Zuid! De Laan op Zuid is weer open, en dat een maand eerder dan aanvankelijk verwacht. Deze belangrijke verkeersader tussen De Kuip en de Erasmusbrug was maandenlang afgesloten vanwege renovatiewerkzaamheden aan de Roseknoop, het kruispunt tussen de Laan op Zuid en het Varkenoordse viaduct. Gisteren werd de weg symbolisch heropend door wethouder Vincent Karremans en verschillende betrokkenen bij het project.

Roseknoop KWS

Efficiënte samenwerking en ondernemerschap

De eerdere heropening van de Laan op Zuid is mede te danken aan een efficiënte samenwerking tussen de opdrachtgevers en opdrachtnemers. Er is keihard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Dit project wordt dan ook beschouwd als een voorbeeld van succesvolle samenwerking en doelgericht werken. Volgens Karremans heeft ‘een stukje ondernemerschap’ eraan bijgedragen dat het project een maand eerder is afgerond dan de bedoeling was. “Het team dat op dit project zat, was voortdurend bezig met de vraag: wat kan sneller? Echt een stukje ondernemerschap. Een voorbeeldproject.”

Toekomstige werkzaamheden

Het werk is nog niet volledig is afgerond. Het komende jaar zullen er nog resterende werkzaamheden worden uitgevoerd, wat een beroep zal blijven doen op het geduld van bewoners en ondernemers. De kruising waar de Beijerlandselaan, Putselaan en 2e Rosestraat samenkomen, blijft nog ruim een jaar gesloten voor verkeer, inclusief de tram.

Het team dat op dit project zit, is voortdurend bezig met de vraag: wat kan sneller? Echt een stukje ondernemerschap. Een voorbeeldproject.

Renovatie Roseknoop

De vervroegde heropening van het Varkenoordse viaduct en de Laan op Zuid betekent dat IJsselmonde en de Laan op Zuid vanaf 2 oktober weer beter bereikbaar zijn. Hoewel er nog enkele omleidingen nodig zijn voor verkeersdeelnemers en ov-reizigers, is deze mijlpaal een belangrijke stap voor de doorstroming van het verkeer in Rotterdam-Zuid.