Zoeken

Roseknoop; strijdtoneel voor Rotterdamse marathon

Een wereldprimeur tijdens de marathon van Rotterdam. Nooit eerder werd een bouwplaats opengesteld voor marathonlopers. Precies dat gebeurde dit jaar wel op de Roseknoop, waar KWS sinds begin dit jaar grootschalige renovatiewerkzaamheden uitvoert.

Marathon Rotterdam logo KWS1.jpeg

Atleten van over de hele wereld kwamen op zondag 16 april 2023 bijeen in Rotterdam voor de jaarlijkse marathon. Naast de geijkte hoogtepunten liepen winnaar Bashir Abdi en zo’n 50.000 andere lopers dit jaar over project de Roseknoop in de binnenstad van Rotterdam. De Roseknoop is een belangrijke verkeersader tussen stadion de Kuip en het centrum. KWS voert hier sinds januari 2023 renovatiewerkzaamheden uit waarbij het drukke punt vanaf mei volledig op slot gaat.

Veiligheid voorop

We werken veilig of we werken niet en in dit geval we ‘lopen’ veilig of we lopen niet. De bouwplaats was onderdeel van het parcours. Om de veiligheid te waarborgen maakten we het asfalt schoon en repareerden we het waar nodig. Langs het asfalt op de bouwplaats hebben we hekken geplaatst voor de veiligheid en aan beide kanten stonden verkeersregelaars. Zo creëren we een grote, veilige gang over de bouwplaats.

Hoe gaaf om, als je er dan behoorlijk doorheen zit, over het gigantische KWS logo op het parcours te lopen?

Jacquelien Versteeg

Zelfde logo, andere outfit

Tijdens de marathon liepen voor KWS niet alleen onbekenden over de projectlocatie. Ook collega’s waagden zich aan de jaarlijkse duurloop. Een van die collega’s is Jacquelien Versteeg. "Waar de meeste lopers het de tweede helft van de marathon zwaar krijgen, had ik dat juist de eerste helft. Hoe gaaf om, als je er dan behoorlijk doorheen zit, over het gigantische KWS logo op het parcours te lopen? Het gaf me letterlijk vleugels waardoor ik vanaf daar weer volop genoten heb!"

Renovatie Roseknoop

Komende tijd worden elektriciteitskabels, riolering en waterleidingen vervangen in de 2e Rosestraat (tussen de Beijerlandselaan en de Putsestraat). Die lopen onder meer in de stoep. Om ervoor te zorgen dat mensen goed bij hun woning of bedrijf kunnen komen, nemen we maatregelen. Bijvoorbeeld met een tijdelijke loopbrug. De renovatie van de Roseknoop duurt naar verwachting tot en met september 2024.

 

Foto's: Gemeente Rotterdam