Zoeken

Start van La Vuelta Holanda: Spaanse taferelen in het Utrechtse land

Vandaag start de 77e editie van de Spaanse wielerronde La Vuelta vanuit Utrecht. De komende 3 dagen doorkruisen de renners 34 Nederlandse gemeenten in Noord-Brabant en Utrecht.

LinkedIn Template (26).jpg

De eerste etappe op 19 augustus bestaat uit een ploegentijdrit. Tussen 18.30u en 20.25u starten alle ploegen met een prachtige etappe door de straten van de Domstad. De route gaat o.a. over het oudste fietspad van Nederland de Maliebaan en langs de Westelijke Stadsboulevard, waar KWS hard aan de nieuwe inrichting werkt, om vervolgens via Leidsche Rijn naar de finish op het Jaarbeursplein te sprinten.

De tweede etappe start in ’s Hertogenbosch. Tijdens deze etappe zijn de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen op de Amerongse Berg. In totaal leggen de renners deze etappe een afstand af van 175,1 kilometer en eindigen zij op het Science Park in Utrecht.

Tijdens de derde en tevens laatste etappe van deze Vuelta in Nederland trekt het peloton door de provincie Noord-Brabant. Na de start in Breda koersen zij door de provincie om ook weer te eindigen in Breda.

 

LinkedIn Template (26).jpg
Etappe 1: De ploegentijdrit

KWS trotse infrapartner van La Vuelta Holanda

Als trotse partner van La Vuelta Holanda heeft KWS de aanpassingen verzorgd die nodig zijn om de renners veilig te kunnen laten koersen. Zo zijn er vluchtheuvels, verkeersdrempels en wegversmallingen verwijderd. Daarnaast is KWS verantwoordelijk voor het afzetten van afslagen en rotondes met barriers om het peloton door kritieke punten van het parcours heen te leiden. Na afloop van de wielerwedstrijd brengt KWS in overleg met alles betrokken gemeentes en provincies het parcours weer terug in de oorspronkelijk staat.