Zoeken

Triomf op de Safety Culture Ladder; KWS bereikt trede 4

KWS heeft Trede 4 bereikt op de Safety Culture Ladder. Deze trede, bekend als 'Proactief', markeert een stadium waarin veiligheid een hoge prioriteit heeft en voortdurend wordt verbeterd in alle bedrijfsprocessen.

Veiligheidsladder KWS

De Safety Culture Ladder, ook wel veiligheidsladder, bestaat uit vijf treden en is een norm die de gezondheid en het welzijn van medewerkers beschermt. Tegelijkertijd toont het aan dat organisaties serieus aandacht besteden aan veiligheid. KWS heeft bewust gekozen voor deze proactieve benadering van trede 4, waarbij veiligheid niet alleen een prioriteit is, maar ook een voortdurend lerend aspect van onze bedrijfscultuur.

“Onze reis naar trede 4 toont aan dat veiligheid niet alleen een doel is, maar een integraal onderdeel van wie we zijn en hoe we elke dag willen werken. We blijven streven naar continue verbetering van de veiligheid en een nog veiligere werkomgeving voor onze collega's en ketenpartners. Samen leggen we de lat hoger voor een veiligere toekomst.”

Max Moerke Operationeel directeur

Gezamenlijke inspanning telt

Deze prestatie is geen individuele triomf, maar het resultaat van de gezamenlijke inzet van al onze collega's. Daar spreken wij dan ook onze trots en waardering voor uit. Samen hebben we een omgeving gecreëerd waar veiligheid niet slechts een regel is, maar een gedeelde waarde die ons dagelijks werk doordringt. Met ons veiligheidsprogramma WAVE investeren we intensief en voortdurend in ons veiligheidsbewustzijn. ‘We werken veilig of we werken niet’ en het behalen van trede 4 is een direct resultaat van dit programma. 

Binnenkort geven we een uitgebreide toelichting op het behalen van trede 4.