Zoeken

Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid

“KWS is een sociaal bedrijf dat oog heeft voor talent, medewerkers waardeert en kansen geeft om door te groeien.”

Frank Groot (1200x700).jpg
Frank Groot (1200x700).jpg

Naam: Frank Groot
Leeftijd: 40
KWS Infra Amsterdam-Utrecht
Opleiding: HBO Civiele Techniek
Functie: Directeur KWS Infra Amsterdam-Utrecht

 

“De vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om jouw werk op de beste manier te doen, zijn voor mij belangrijke waarden binnen KWS. Je ziet dit terug in de open cultuur van het bedrijf, waarin ruimte wordt geboden om te leren van je fouten. De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers wordt gestimuleerd en gaat samen met eigen verantwoordelijkheid en intrinsieke motivatie.

 

KWS is een stabiel bedrijf, dat van alle markten thuis is. Dit maakt het leuk en uitdagend om bij KWS te werken. Als 21-jarige was ik na mijn opleiding zoekende op de arbeidsmarkt. Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje van de toenmalige directeur van KWS Infra Amsterdam-Utrecht. Hij had van zijn contacten bij de Hogeschool Alkmaar goede verhalen over mij gehoord. Deze persoonlijke aanpak sprak me erg aan. Na een eerste gesprek was er gelijk een goede klik en ben ik bij KWS aan de slag gegaan.

 

Een grote diversiteit aan functies, werkzaamheden en omgevingen draagt bij aan je ontwikkeling. Ik ben begonnen als assistent-uitvoerder in het grondverzet en heb als uitvoerder in de Amsterdamse binnenstad gewerkt. Ook was ik Disciplineleider GWW op een groot, multidisciplinair snelwegproject en heb ik als calculator projecten uitgerekend. Alle ervaringen, die ik in die functies heb opgedaan, neem ik mee en pas ik toe, eerst als bedrijfsleider in Amsterdam, daarna als directeur van KWS Infra Rotterdam en sinds april 2020 als directeur van KWS Infra Amsterdam-Utrecht. 

 

Het leukste aan mijn werk is de omgang met mensen. Ik vind het gaaf om te zien hoe medewerkers zichzelf ontwikkelen door verschillende werkzaamheden binnen ons bedrijf op te pakken. Daarnaast voelt KWS als een MKB-onderneming, terwijl we onderdeel zijn van een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Door de decentrale organisatie en samenwerking binnen VolkerWessels werken we voor grote opdrachtgevers, maar ook voor kleinere partijen. Dit is volgens mij de perfecte mix om succesvol te zijn in de Nederlandse bouwwereld. Het mag dan de slogan zijn van een grote Nederlandse bank, maar die ook heel toepasselijk is voor KWS: ‘Groot geworden door klein te blijven’!”  

Werken in de regio Amsterdam-Utrecht

Wil jij ook in de regio Amsterdam-Utrecht aan de slag bij KWS? Kijk dan hier bij onze vacatures in de regio Amsterdam-Utrecht.