Zoeken

Jan Willem van Rooijen

''Het contact met mensen is waar ik elke dag mijn bed voor uitkom en waarom ik elke dag alles een stapje beter wil doen. De platte organisatie van KWS zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen op het moment dat beslissingen genomen moeten worden.''

20210223 Jan-Willem van Rooijen 002-002.jpg
20200902 Jan Willem van Rooijen 002-003.jpg

Naam: Jan-Willem van Rooijen
Leeftijd: 48
KWS Infra Amsterdam-Utrecht
Opleiding:
HBO Civiele Techniek te Utrecht
Functie: Bedrijfsleider KWS Infra Amsterdam-Utrecht

 

“Het leuke aan werken bij KWS is het samen realiseren van mooie projecten. Maar ook de tijd die we nemen om andere zaken op poten te zetten, zoals een Social Return on Investment (SROI) klusdag, het organiseren van het kenniscafé en het opleiden van jonge talenten. Al deze activiteiten geven mij veel energie. Als ik KWS in drie woorden zou moeten omschrijven, dan zijn dat ondernemend, verbindend en uitdagend!

 

Na mijn studie aan de HTS in Utrecht heb ik 22 jaar bij Heijmans gewerkt. Daar kwam vier jaar geleden verandering in. Een oud-collega vertelde mij dat er een vacature bedrijfsleider vrijkwam bij KWS Infra Utrecht. Die kans heb ik gegrepen. Want ondanks dat Utrecht niet mijn werkgebied was, volgde ik de GWW-werkzaamheden in de provincie Utrecht op de voet en deed ik diverse contacten op binnen de provincie Utrecht.

 

Door met diverse collega’s samen te werken aan kleine en ook grote projecten maakt dat geen dag hetzelfde is. Dat geeft mij veel energie. Als bedrijfsleider werk ik overstijgend aan meerdere projecten. Zo werk ik op dit moment aan de uitvoering van een bouwteam voor het groot onderhoud bij de provincie Utrecht en aan een raamovereenkomst voor asfaltverhardingen voor de gemeente Utrecht. Daarnaast ben ik betrokken bij de tenderfase van een aantal projecten.

 

De twee bovengenoemde projecten zijn voor mij uniek. De eerste omdat dit het eerste bouwteam voor de provincie Utrecht is, waarin we qua duurzaamheid en samenwerking uitgedaagd worden. Het tweede project is vooral uniek in zijn duurzaamheid. We worden hier uitgedaagd om zo laag mogelijke MKI asfaltmengsels te behalen en om alternatieve asfaltmengsels toe te passen. De projecten zijn daarnaast kenmerkend voor KWS. We zijn een echte bouwteamspecialist en duurzaamheid zit in al ons werk verweven. We werken dan ook toe naar 100% circulaire infrastructuur in 2040.

 

Het contact met mensen is waar ik elke dag mijn bed voor uitkom en waarom ik elke dag alles een stapje beter wil doen. De platte organisatie van KWS zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen op het moment dat beslissingen genomen moeten worden. Daarnaast is iedereen bij KWS sociaal betrokken én zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

Toe aan een nieuwe stap?

Ook aan de slag bij KWS Infra Amsterdam-Utrecht? Bekijk dan hier de vacatures