Zoeken

Peter van Dijk (inkoper)

Het geeft voldoening en een gevoel van trots om te zien dat ideeën op papier nu werkelijkheid zijn geworden en dat mijn rol als inkoper van toegevoegde waarde is voor KWS.

Rechthoek 21111.jpg
Rechthoek 21111.jpg

Naam: Peter van Dijk
Leeftijd: 39
KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent
Functie: inkoper (voorheen calculator)

 

‘'Samen kom je verder. Als calculator zie je kansen en risico’s, die in een ander stadium van een ontwerp nog niet zijn meegenomen. Materialen, materieel, de planning. Een calculator kent de prijzen, maar ook de techniek. In je hoofd heb je een werk al tig keer gemaakt. Zo kom je tot het meest effectieve en gunstige ontwerp. Een mooi voorbeeld is de aanleg van een parkeerterrein in Roosendaal. Doordat de opdrachtgever ervoor openstond om hun oorspronkelijke ontwerp los te laten, kon ons team veel meer voor hen betekenen dan alleen het aanleggen van een parkeerterrein. We adviseerden een andere constructie dan het oorspronkelijke ontwerp. Het resultaat: meer groen, méér parkeerplaatsen, betere verkeersafwikkeling, onderhoudsvriendelijker en een kostenbesparing van 20%. Mooie werken aannemen, dat geeft echt een boost! Dat is het mooist van calculator zijn.

 

Begin 2019 kreeg ik de kans om door te groeien en inkoper te worden. Bij KWS ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie en ondernemerschap wordt gestimuleerd. Mijn huidige functie is daar een goed voorbeeld van. Deze functie was er voorheen namelijk niet. Ik zit sinds 2014 in het LIT (landelijk inkoop team) van KWS. Van hieruit heb ik in 2015 een onderzoek gedaan naar ‘Inkoop’ in onze vestiging. Naar aanleiding van de resultaten uit dat onderzoek heb ik ons MT het advies gegeven om een vestigingsinkoper aan te stellen, niet wetende dat ik deze functie enkele jaren later zelf zou gaan bekleden.

 

Met veel enthousiasme vervul ik nu de rol als inkoper. De uitdaging is om de verbeterpunten uit het onderzoek zelf waar te maken en uit te werken. Het geeft voldoening en een gevoel van trots om te zien dat ideeën op papier nu werkelijkheid zijn geworden en dat ik als inkoper van toegevoegde waarde ben voor KWS.