Zoeken

Thijs van Elswijk

"Ik plan mijn loopbaan niet, maar kijk wel altijd naar kansen. Als het maar niet te alledaags is. Ik hou niet van ‘negen-tot-vijf binnenzit-banen’. Het mag best een beetje speciaal zijn.”

Thijs van Elswijk (1200x700).jpg
Thijs van Elswijk (1200x700).jpg

Naam: Thijs van Elswijk

Leeftijd: 34

Wilchem

Opleiding: Diagnose technicus bedrijfswagens

Functie: Incidentcoördinator

 

“Veelzijdig en geen dag hetzelfde. Je hoort het vaker. Maar als je écht van afwisseling, uitdagingen en het onbekende houdt, ben je bij Wilchem aan het goede adres. Van een klein oliespoortje tot een milieu-incident of grote calamiteit. Afzetten, opruimen, schoonmaken, repareren. Wij staan dag en nacht paraat. Incidenten laten zich niet plannen. Nee, softies redden het hier niet. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn eigenschappen die onmisbaar zijn in ons vak. En in oplossingen kunnen denken. Meestal blijkt de praktijk toch net even anders dan een vraag die vaak in alle haast is gesteld. Dat betekent goed doorvragen. Zeker in mijn rol als eerste aanspreekpunt voor onze vestiging in Zaandam. Als incidentencoördinator moet je de juiste personen en materialen regelen.

 

Hiervoor werkte ik als vrachtwagenmonteur bij een garage waar ik ook het materieel van Wilchem repareerde. Veel disciplines beheersen is een groot voordeel in ons vak. In Zaandam hebben we een hecht team van zeven collega’s die elkaar kunnen vervangen, doordat we breed inzetbaar zijn. Er heerst echt een goede teamspirit. We zorgen goed voor elkaar! Als meewerkend voorman kom ik zelf ook veel buiten. Voor ik coördinator werd, was ik operationeel medewerker. De volgende stap? Projectleiding wellicht? Ik plan mijn loopbaan niet, maar kijk wel altijd naar kansen. Als het maar niet te alledaags is. Ik hou niet van ‘negen-tot-vijf binnenzit-banen’. Het mag best een beetje speciaal zijn.”

Ook aan de slag bij Wilchem?

Zie jij jezelf ook wel werken als incidentencoördinator of een andere functie binnen de milieu- en incidentenbestrijding? Bekijk dan hier de vacatures van Wilchem.