icon-arrow-right
HomeNieuws Diepe grondstabilisatie toegepast in Hazerswoude

Diepe grondstabilisatie toegepast in Hazerswoude

Actueel | Duurzaamheid

De doorlooptijd van grondverbetering ernstig verkorten en tegelijkertijd ook de CO2-uitstoot van transportbewegingen verminderen? Met de innovatieve techniek diepe grondstabilisatie' is dit mogelijk! Na een pilotproject in Naaldwijk in november 2018 is de installatie de afgelopen weken op het project ‘Verlengde Roemer’ in Hazerswoude actief geweest.

De slappe bodem in Hazerswoude en omstreken maakt deze zeer geschikt om diepe grondstabilisatie toe te passen. Door droge bindmiddelen door middel van perslucht in de ondergrond aan te brengen, onstaat een stabiele ondergrond voor bouwactiviteiten. Door te werken met de reeds aanwezige grond en de daarbij behorende afname van grondtransporten, zorgt de techniek ook voor een afname van de CO2-uitstoot en omgevingshinder van een project.

Meer informatie?

In onderstaande film leggen we het proces en de werkwijze van diepe grondstabilisatie kort uit. Voor aanvullende informatie en eventuele vragen kunt u contact opnemen met Joost van de Krogt (jvdkrogt@kws.nl / +31627741022) van KWS Infra Rotterdam.

Nieuws

Meer nieuws

Project Verlengde Roemer officieel geopend

Wethouder Kees van Velzen (gemeente Alphen aan den Rijn) en de heer Gerritsen (Stichting Belangenbehartiging Greenport...

Primeur Diepe Grondstabilisatie in ‘s-Gravenzande

Grondverbetering zonder het aanbrengen van grote zandlichamen, het lange wachten tot de gewenste zetting is bereikt en de...

Bedrijven

+