icon-arrow-right
HomeNieuws KWS vist Delftse grachten leeg

KWS vist Delftse grachten leeg

Actueel

Eind februari zijn onze collega’s van KWS Infra Rotterdam altijd op de grachten van Delft te vinden. Dan staat namelijk het jaarlijkse ‘fietsen vissen’ op het programma. Al ruim 25 jaar ontdoen wij de Delftse grachten van de fietswrakken en andere rommel, die gedurende het jaar in het water belanden. Deze week was het weer zover. 

Rondvaartboten

Deze jaarlijkse actie in de grachten is onder andere nodig omdat de rondvaartboten in maart weer gaan varen. Door het fietsen vissen wordt voorkomen dat de schroeven en rompen van rondvaartboten en andere vaartuigen worden geraakt en eventueel beschadigd raken. Ook bevordert het opruimen van de grachten de doorstroming van het water. Zo dragen wij bij aan het duurzaam waterbeheer en een beter milieu in de Delftse binnenstad.

De gekste dingen

In vier dagen tijd heeft KWS zo’n 250 fietsen uit het water van de Oude Delft en de Buitenwatersloot in het centrum van de Prinsenstad gehaald. Grondwerker Johan Eijgelsheim is al jaren onze vaste ‘fietsen visser’: "Het is een leuke afwisseling ten opzichte van het werk dat we normaal gesproken doen. En je komt ook de gekste dingen tegen onder water. Dit jaar bevatte de vangst namelijk ook een scooter, dranghekken, een winkelwagentje en een mobiel toilet." Ook Omroep West kwam een kijkje nemen bij de werkzaamheden.

Nieuws

Meer nieuws

Het beste veiligheidsidee van onze Amsterdamse vestiging – de SPILL KIT

Om de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn bij onze collega’s te vergroten reikt KWS intern elk kwartaal een prijs...

27-meter lange hulpbrug over de Ceintuurbaan in Zwolle geplaatst

Afgelopen vrijdagavond heeft KWS als onderdeel van combinatie NoorderSpoort ( VolkerRail – Van Hattum en Blankevoort...

Renovatie Waalbrug Nijmegen start in maart

Aannemerscombinatie Team Waalbrug start in opdracht van Rijkswaterstaat op maandag 4 maart met de renovatie van de Waalbrug in...

Bedrijven

+