icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 april 2022

Multifunctionele ijs- en skeelerbaanconstructie genomineerd voor Innovatieprijs Sportaccommodaties

Sportinnovator heeft onze multifunctionele ijs- en skeelerbaan genomineerd voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties. Een mooie erkenning voor het door SuperSub SportBases, Gebr. van Kessel en KWS (beide onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur) ontwikkelde product. Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties op 26 april presenteren wij ons concept aan een panel van drie deskundigen op het gebied van innovatie.

Schaatsen is volkssport nummer één in Nederland. Door de opwarming van de aarde en de relatief spaarzame vorstperiode wordt de kans op natuurijs steeds kleiner. Onze nieuwe ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde constructie maakt het echter mogelijk dat men bij geringe vorst al kan schaatsen. Afgelopen jaar lanceerden wij de eerste ijs- en skeelerbaanbaan bij de Winterswijkse IJsvereniging. Hier kon ondanks de zachte winter toch geschaatst worden na een nachtvorst.

De voordelen

  • Lichtgewicht oplossing die overal kan worden toegepast en nauwelijks grondwerk of materiaal vereist.
  • Het gootelement aan de binnenzijde van de baan kan gecombineerd worden met een duurzame ondergrondse waterbuffer. Hieruit kan het water worden onttrokken voor het vernevelen van het water op de baan bij geringe vorst.
  • De materialen waarmee de baan wordt opgebouwd worden volledig op de gewenste plaats gemaakt en aangebracht

Bezoek ons op de Vakbeurs Sportaccommodaties

Wilt u meer weten over deze innovatie? Wij ontmoeten u graag op de Vakbeurs Sportaccomodaties bij standnummer 2.3.09 of ontdek hier meer! De innovatieprijs is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties.