icon-arrow-right
HomeNieuws PlasticRoad wint Waterinnovatieprijs – categorie 'Voldoende water'

PlasticRoad wint Waterinnovatieprijs – categorie 'Voldoende water'

Actueel

Gisteren vond de uitreiking van de jaarlijkse Waterinnovatieprijs plaats tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De PlasticRoad won de Waterinnovatieprijs in de categorie ‘Voldoende water’. De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank). De winnaars van de Waterinnovatieprijs wonnen een glaskunstwerk van Gert Bullée. De PlasticRoad is een concept van KWS, Wavin en Total.

PlasticRoad Waterinnovatieprijs - categorie 'Voldoende Water'

De organisatie over de PlasticRoad

“Van een nood een deugd maken. Dat typeert deze winnaar. Door klimaatverandering heeft Nederland steeds vaker te maken met hoosbuien. En omdat in steden zoveel verhard is, kan zo’n plotselinge grote hoeveelheid water slecht worden afgevoerd. PlasticRoad biedt een oplossing: wegen aanleggen die regenwater bufferen. Zelfs met een zeer hoge grondwaterstand is de PlasticRoad in staat 0,3 m3 per m2 aan water te bergen en te infiltreren. Daarnaast weegt de PlasticRoad maar 48 kg/m2: de lichtste verharding ter wereld.”

Bekroning door de Unie van Waterschappen

Anne Koudstaal, één van de bedenkers van de PlasticRoad is trots op deze mooie prijs van de Unie van Waterschappen: “De PlasticRoad biedt een totaaloplossing voor het klimaatbestendig maken van infrastructuur. Van snelle, duurzame aanleg en hergebruik van plastic afval tot de holle ruimte voor het geleidelijk opslaan en vervolgens afvoeren van regenwater. Het PlasticRoad-team en de PlasticRoad partners zijn zeer blij dat de Unie van Waterschappen de mogelijkheden van deze innovatie hebben beloond. Dit is hele mooie bekroning op de geleverde inspanningen dit jaar en geeft ons veel positieve energie richting komend jaar.”

Nieuws

Meer nieuws

Groningse zeedijk officieel ‘dijk veilig’ én aardbevingsbestendig

Vanaf vandaag is de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl officieel ‘dijk veilig’ en aardbevingsbestendig....

Circulariteit en duurzaamheid op Schiphol

Begin dit jaar ontvingen wij in de combinatie VolkerInfra Schiphol, bestaande uit KWS en VolkerRail, de officiële gunning...

KWS valt in de prijzen op Infratech

Twee keer prijs voor KWS gisteren op de Infratech. Voor de PlasticRoad mochten we samen met onze PlasticRoad-partners de...

+