icon-arrow-right
HomeNieuws Provincie Limburg, KWS en Van Hattum en Blankevoort ondertekenen bouwteamovereenkomst 'Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar'

Provincie Limburg, KWS en Van Hattum en Blankevoort ondertekenen bouwteamovereenkomst 'Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar'

Actueel

De provincie Limburg zal met het oog op de voorgenomen uitbreiding van VDL Nedcar, de infrastructuur rondom de fabriek aanpassen. VDL Nedcar is een belangrijke economische motor van Limburg en zorgt voor veel werkgelegenheid. De plannen hebben, na een zorgvuldig aanbestedingstraject, geresulteerd in de opdracht aan VolkerWessels-ondernemingen KWS en Van Hattum en Blankevoort om samen met de provincie Limburg in bouwteamverband de noodzakelijke voorbereidingen te treffen en een definitief ontwerp voor aanpassing van de infrastructuur rondom VDL Nedcar te ontwikkelen.

Ondertekening bouwovereenkomst

Donderdag 31 maart is in Maastricht de overeenkomst voor de bouwteamfase van de ‘Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar’ door Diederik Timmer (directeur provincie Limburg), Eric Vugs (directeur KWS Infra Eindhoven) en Dick van Erkel (directeur Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid) getekend.

WhatsApp Image 2022-03-31 at 12.19.23.png
Diederik Timmer (directeur provincie Limburg), Eric Vugs (directeur KWS Infra Eindhoven) en Dick van Erkel (directeur Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid)

Planning

De voorbereidende bouwteamfase duurt tot oktober 2022. Daarna volgt een ‘go/no-go besluit’ door de opdrachtgever. De realisatiefase zal bij een positief besluit naar verwachting eind 2024 worden afgerond.

Omvang project

 

Binnen de scope van het project zitten één tunnelbak, één verkeersbrug, één fietsbrug en de aanleg van een ontsluitingsweg van 3 kilometer. De exacte details zullen in de opvolgende realisatieovereenkomst worden vastgelegd.

 

Voor meer informatie: www.gebiedsontwikkelingvdlnedcar.nl

Nieuws

Meer nieuws

Ook dit is VolkerWessels vlog #31: Windturbines Pottendijk

Iets ten noordoosten van Emmen, tussen Nieuw-Weerdinge en Emmer-Compascuum, krijgt de energietransitie vorm. Door Shell wordt...

KWS gaat voor volledig elektrisch leasewagenpark in 2025

Deze week presenteerde VolkerWessels de aangescherpte duurzaamheidsstrategie met als doel emissievrij in 2030! Als onderdeel...

KWS zomer 2022 aan de slag met groot onderhoud aan Galecopperbrug

Deze zomer starten de werkzaamheden voor het project ‘Tuivervanging Galecopperbrug Zuid’. Hierbij wordt gewerkt...

+