Zoeken

KWS levert groot onderhoud Rotterdam The Hague Airport op

De grote onderhoudsbeurt op en nabij de taxibaan voor vliegtuigen op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is afgerond. In een half jaar tijd is er veel werk verricht waar we trots op zijn!

20211122_135123.jpg

Het onderhoud was nodig om de veiligheid voor het taxiënd vliegverkeer te kunnen blijven garanderen. KWS heeft de taxibaan over de volledige lengte van 2500 meter opnieuw geasfalteerd met gerecycled asfalt. Daarnaast zijn alle kolken en betongoten vernieuwd en is er nieuwe ledverlichting geplaatst. KWS-ondernemingen MJ. Oomen Moerdijk en Gebr. van Kessel waren respectievelijk verantwoordelijk voor de relining- en de bemalingswerkzaamheden.

Productie op locatie

Op verschillende locaties is de volledige asfaltconstructie verwijderd en een nieuwe CTB (Cement Treated Base) fundering teruggebracht, inclusief asfaltverharding. De CTB is op locatie geproduceerd om de CO2-uitstoot te verminderen.

Alternatieve fasering

Doordat er maar één taxibaan is op RTHA is er samen met de opdrachtgever gezocht naar een optimale (alternatieve) fasering. Door onze jarenlange ervaring op het werken voor onder andere vliegveld Schiphol en Gilze-Rijen (rijzen) heeft KWS veel specialistische kennis in huis om de fasering zo in te kunnen plannen dat het bedrijfsproces zo goed mogelijk doorgang vindt. Ook heeft deze fasering de snelheid én de kwaliteit van de werkzaamheden verhoogd.

 

Ook Rotterdam The Hague Airport kijkt tevreden terug. Edwin Nobel, Manager gebouwen en terreinen: “Groot onderhoud uitvoeren aan een banenstelsel heeft direct grote operationele gevolgen. Door een gedegen voorbereiding en veel zeer betrokken aannemers, onderaannemers, interne en externe afdelingen is het project succesvol afgerond en zijn wij en onze gebruikers zeer tevreden over het eindresultaat.”

Meest milieuvriendelijke asfalt

Rotterdam The Hague Airport zet bij de aanleg van nieuw asfalt in op klimaatneutrale en circulaire infrastructuur. De verduurzaming van het asfalt voor de taxibaan maakt hier deel van uit. Dit zijn namelijk materiaalstromen met een grote milieu- en CO2-impact. Bij de aanleg van dit asfalt richten zij zich samen met KWS op het hergebruik van materialen en het toepassen van duurzame materialen en productieprocessen. Mede door het gebruik van Bestone®, de kwalitatief hoogwaardige steen die zich kenmerkt door haar stroefheid, homogeniteit en hardheid, was het mogelijke een substantieel aandeel gerecycled asfalt te gebruiken. Bestone® komt uit de ‘Groene Groeve’ in Bremanger (Noorwegen) en staat bekend om haar lage CO2 footprint.