Zoeken

M.J. Oomen gaat wederom aan de slag voor Waterkring de Baronie

Vanaf januari 2021 is M.J. Oomen Moerdijk wederom verantwoordelijk voor het reinigen en inspecteren van de rioleringen van Waterkring de Baronie. De specialist in rioolinspectie, -renovatie en -beheer ontving hiervoor de definitieve gunning. Het contract kent een looptijd van twee jaar en kan daarna tweemaal met een jaar worden verlengd. Dergelijke geclusterde, en ook multidisciplinaire, uitvragen worden steeds vaker gedaan. Door de krachten van VolkerWessels te bundelen kunnen wij de opdrachtgever daarbij van dienst zijn.

Rioolinspecteur M.J. Oomen Moerdijk (verkleind).jpg

Reinigen en inspecteren met camerasystemen en drones

Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt bij het reinigen en inspecteren van zowel de riolering als de rioolputten. Door het periodiek reinigen en inspecteren van het rioolstelsel blijft de functionaliteit behouden. Daarnaast verkrijgen de deelnemende organisaties op deze wijze inzicht in de technische staat van het rioolstelsel.

 

Het visueel inspecteren gebeurt met op afstand bestuurbare camerasystemen. Wanneer nader onderzoek nodig is, is M.J. Oomen ook in staat om specialistisch onderzoek toe te passen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van radartechniek om de betonkwaliteit van de buizen of holle ruimten te onderzoeken, nevelinspecties om aansluitingen te achterhalen of zelfs drones om moeilijk bereikbare locaties in beeld te brengen. Al deze data worden verwerkt in een digitale rapportage voor de klant. Zij hebben daarmee inzichtelijk of de werking van het riool nog voldoet of dat bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden nodig zijn.

Jarenlange samenwerking M.J. Oomen en De Baronie

Het betreffende werkgebied is geen onbekend terrein voor M.J. Oomen. De afgelopen dertig jaar zijn zij al betrokken bij het reinigen en inspecteren van de betreffende rioolstelsels. Toine Vermunt, commercieel directeur bij M.J. Oomen: ‘’Dertig jaar geleden voerde ik in Breda mijn allereerste inspectie uit. Dat wij hier, na dertig onafgebroken jaren, nog altijd het rioolstelsel inspecteren, dat stemt mij buitengewoon vrolijk.’’


In die dertig jaar veranderde er wel het een en ander. Waar de gemeentes destijds hun uitvragen individueel deden, doen zij dit nu gezamenlijk. ”Dat is een ontwikkeling die wij door de jaren heen bij meerdere partijen zien plaatsvinden. En waar wij als inspectiebedrijf in mee zijn gegroeid. Daarnaast zien we een verschuiving van monodisciplinaire projecten naar multidisciplinaire projecten. Door onze krachten te bundelen met andere collega’s van VolkerWessels, kunnen wij de opdrachtgever ook daarbij van dienst zijn’’, aldus Toine Vermunt.

Waterkring de Baronie

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de deelnemende organisaties van Waterkring de Baronie. Daaronder vallen de gemeentes: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Rucphen, Zundert en waterschap Brabantse Delta.