Zoeken

Rotonde de Zijde Boskoop verkeersveiliger opgeleverd

Ook in de zomer wordt er keihard gewerkt door KWS. Met als resultaat; een verkeersveilige rotonde de Zijde in Boskoop. Na het succesvol afronden van het bouwteam heeft KWS binnen drie weken de rotonde zo ingericht dat fietsers voorrang hebben. KWS kreeg het werk gegund door goed te scoren op de onderdelen samenwerking en beheersen van budget en projectrisico’s.

WhatsApp Image 2022-07-29 at 3.47.13 PM (3).jpeg

KWS heeft samen met opdrachtgever gemeente Alphen aan de Rijn in bouwteam de rotonde de Zijde-Voorofscheweg ontworpen en voorbereid. Wens van gemeente Alphen aan de Rijn was om de rotonde in de zomervakantie te reconstrueren. Door deze strakke planning is er tijdens de bouwteamfase al veel werk verricht. Zoals de inkoop van materialen en afspraken met onderaannemers.

 

Wethouder Relus Breeuwsma: “Met de reconstructie van de rotonde aan de Zijde/Voorofscheweg is de verkeerssituatie op deze plek veiliger geworden. Fietsers en voetgangers krijgen nu voorrang, waarmee het makkelijker en veiliger wordt voor hen om de weg over te steken. Een mooi resultaat!”.

Verkeersveilige De Zijde

De reconstructie van de rotonde was hard nodig. De Zijde is een gebiedsontsluitingsweg en was jaren de enige verbinding over de Gouwe tussen oost en west. De verkeersintensiteit is in de afgelopen jaren enorm toegenomen waardoor de Zijde aan het maximum van haar capaciteit zat. Daarnaast is De Zijde ingericht vanuit het oogpunt van de doorstroming voor het gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat het verkeerskundige ontwerp voor langzaam verkeer een lagere prioriteit heeft gehad bij de inrichting van de weg. Door de rotonde opnieuw in te richten hebben de fietsers nu voorrang.

Werkzaamheden

Binnen drie weken heeft KWS onder andere 812 ton nieuw asfalt aangebracht, grondwerk en rioolwerkzaamheden uitgevoerd en de nutsbedrijven gecoördineerd. De rotondeband en rammelstrook zijn in het werk gestort door BKB, dochteronderneming van KWS.

In cijfers

Asfalttonnen – 812 ton